Dikili'de kaçak kömüre geçit yok

Dikili'de kaçak kömüre geçit yok

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, soğuk havaların iyiden iyiye kendisini hissettirdiği bu günlerde ev ve işyerlerinde ısınma amacı ile kömür kullanıma olan talebin artması nedeniyle kömür satışı yapan firmalara yönelik denetimleri sıklaştırdı.

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'nün işbirliğinde gerçekleştirilen denetimlerde satış yapan firmaların gerekli katı yakıt satış belgesi ile satılan kömürün satış izin belgesinin mevcut olup olmadığı, kurallara uygunluğu ve kömür torbalarının gramajlarının eksik olup olmadığı yönünde kontroller yapıldı. Denetimlerde uygunsuzluğa rastlanılmazken, Dikili Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Dalfesoğlu, kömür satışı yapan esnafa gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.,

 “Denetimlerimizin Aralıksız Sürecek”

Denetimlere ilişkin bilgiler veren Dikili Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Dalfesoğlu, ülkemizin genelinde olduğu gibi Dikili ilçesini de etkisi altına alan kış mevsiminin getirdiği soğuk havalarda kullanım oranı artan kömürlere ilişkin denetimlerin artarak sürdürüldüğünü belirterek, “Kış mevsiminin soğuk yüzünü iyiden iyiye hissettirmesiyle bilikte ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de kömür satışları giderek artmaktadır. Bizde Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak, Belediye Başkanımız Mustafa Tosun'un verdiği talimatla kent genelinde kömür satışı yapan firmalara yönelik denetimlerimizi sıklaştırdık. Denetimlerde önceliğimiz firmaların sattığı kömürün kalitesi ile satış kurallarına uyulup, uyulmadı ve gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığıdır. Bununla birlikte yaptığımız denetimlerle kömür satışı yapan firmaların eksik gramajla satış yapmalarına engel olmayı sağlıyoruz. Belediyemizin Çevre Mühendisi gözetiminde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde esnaf arkadaşlarımızın kaliteli, hava kirliliğine neden olmayan, yüksek kalorili kömürlerin satışını yaptığını ve tüm kurallara uyduğunu gözlemledik. Denetimlerimizin aralıksız sürdürüleceğini belirtir, bu konuda duyarlılık gösteren esnaflarımıza teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu.

"Vatandaşlardan Gelen Şikayetleri Hassasiyetle Değerlendiriyoruz"

Dikili Belediyesi Zabıta Müdürü Bülent Dalfesoğlu, denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü ve denetimlere ilave olarak vatandaşlardan gelen istek, talep ve şikayetlerin de hassasiyetle değerlendirildiği ifade ederek, Dikilililerin kömür satışı ile ilgili karşılaştıkları olumsuzlukları, 153 Alo Zabıta hattı ile 0 232 671 43 13 numaralı zabıta hizmet telefonuna iletebileceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.