Dikili’de ocakları ısıtan hizmet

Dikili’de ocakları ısıtan hizmet

Dikili Belediyesi, kent sınırlarında yaşayan yaşlı ve engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi dezavantajlı ailelere yönelik hayata geçirdiği sosyal projelerine kesintisiz olarak devam ediyor.

2014 yerel seçimlerinin ardından modern kent olma hedefi ile çok sayıda büyük projeyi öz kaynaklarıyla hayata geçiren Dikili Belediyesi, aynı dönemden itibaren sosyal projelere de ağırlık vererek, ilçedeki dar gelirli ailelerin umudu olmaya devam ediyor. Belediye ekiplerinin budama çalışmalarından elde ettiği odunlar, sobada yakılabilecek şekilde kesilip, paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.  

 

Son Bir Ayda 100 Aileye Yardım

 

Sene boyunca ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere giyim ve gıda yardımlarına ara vermeden devam eden Dikili Belediyesi, soğukların kendini iyice hissettirmeye başladığı bu günlerde dezavantajlı ailelere odun yardımı yaparak örnek bir çalışmaya daha imza attı.  Bir yandan park, bahçe, yeşil alan ve refüjler başta olmak üzere kent genelindeki bakım, onarım, peyzaj ve kış çiçeklerinin dikilmesi çalışmalarını titizlikle sürdüren Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, diğer yandan da park, bahçe, yol kenarı ve sokak aralarındaki ağaç budama işlemlerini hummalı bir şekilde sürdürüyor. Hummalı bir şekilde sürdürülen budama çalışmalarından elde edilen odunlar da, sobada yakılacak şekilde kesilip ve 20 kilogramlık çuvallara paketlenerek, Başkan Tosun’un talimatı ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırıyor. Kış soğuklarına karşı vatandaşların evlerinin sıcacık olmasını hedefleyen çalışma kapsamında son 1 ayda 100’den fazla aileye ulaşıldı.

 Talimat Başkan Tosun’dan

 Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Adnan Özdemir konuya ilişkin açıklama yaparak, Dikili Belediye Başkan Mustafa Tosun'un talimatı ile gerçekleştirdikleri çalışmalarla ihtiyaç sahibi hemşerilerinin mutluluklarına ortak olmaktan dolayı büyük yaşadıklarını belirtti. Özdemir, “Yeşil dokumuzu güçlendirme ve şehrimize farklı estetik güzellik katma hedefiyle kesintisiz olarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızın aşamalarından biri olan kuruyan, ömrünü tamamlayan, tehlike arz eden ağaçlar ile yol kenarlarında, refüjlerde, park ve bahçelerde bulunan ağaçların mevsimsel budamalarından elde ettiğimiz odunları Mustafa Başkanımızın verdiği talimatla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımızın ısınma sorunlarının çözülmesine katkı sunma hedefi ile gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında son bir ayda 100 vatandaşımıza çuvallar içerisinde 300 kilogramlık odun yardımını gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de çalışmalarımız aralıksız sürdürüp, gelen her yeni başvuruyu değerlendirmeye alacak ve ihtiyaç sahibi hemşerilerimizle kenetlenmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

dikili.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.