Dikili’den kararlılık vurgusu:

Dikili’den kararlılık vurgusu:

Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı Vuslat Demir Konferans Salonu’nda, “Uğur Mumcu’dan Günümüze Gazetecilik” başlığıyla panel düzenlendi.

Başta devrim şehidimiz Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu olmak üzere, yaşamını yitiren tüm devrim şehitlerinin anıldığı etkinlikte, Cumhuriyete, laikliğe, demokrasiye ve özgürlük mücadelesine kararlılıkla sahip çıkmaya devam edileceği mesajları verildi.

 

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun anısına Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay katıldı. Paneli, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Başkan Vekili Prof. Dr. Evren Evrenesoğlu, Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şubesi Başkanı Ayşe Çömlekçiler, CHP 25. Dönem İzmir Milletvekili Aday Adayı Erkut Tamay, CHP Buca İlçe eski Başkanı Tuncay Taştan ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda Dikilili dinledi.

 “Uğur’umuz Mücadelemizde Yaşayacak”

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve devrim şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını panele ev sahipliği yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun gerçekleştirdi. Başkan Tosun yaptığı konuşmasında, Uğur Mumcu’nun, laikliğin yiğit savunucusu, tam bağımsız Türkiye idealinden, Atatürkçü duruşundan hiçbir zaman ödün vermeyen yiğit bir gazeteci olduğunu belirterek, “Ağzı salyalı yobazlar, karanlık şer odakları Uğur Mumcu’yu, devrimci, halkın sesi ve emperyalizmin kirli çıkarlarına karşı başkaldıran yiğit bir Atatürkçü olduğu için katlettiler. 24 yıl geçse de Uğur’umuzun anısı hep mücadelemizde yaşamakta ve yol göstermeye devam etmektedir” dedi. Başkan Tosun’un konuşmasının ardından etkinlik 16 dakikalık Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan belgesel filmin gösterimiyle devam etti. Dikili Belediyesi Basın Bürosu tarafından hazırlan ve izleyiciler tarafından büyük bir dikkatle izlenen film, içeriğindeki sahneler nedeniyle, salonda duygusal anlar yaşattı.

 “Cumhuriyetimiz Sonsuza Dek Yoluna Devam Edecektir”

 Belgesel filmin ardından programda konuşan CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, “Uğur abi benim mesai büyüğümdü. Yıllarca birlikte mücadele ettik. Çok güzel şeyler konuşurduk, ondan çok şey öğrendim. Yılmaz bir Atatürkçü ve Kuvayı Milliyeciydi. Tam bağımsızlıktan yana olduğu için öldürüldü. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Uğur Mumcuların, Ahmet Taner Kışlalıların kanıyla, canıyla bugünlere gelmiş bu cumhuriyet, Gaffar Okkanların kanıyla bütünlüğünü korumuş bu cumhuriyet sonsuza dek yoluna devam edecektir” dedi.

 Balbay: Başaramayacaklar

 CHP’li Vekil Balbay konuşmasında, ülkenin zor bir süreçten geçtiğine ve herkese büyük görevler düştüğüne de vurgu yaparak, “Bizim, hepimizin Uğur Mumculara,  Gaffar Okkanlara, İsmail Cemlere, Necip Hablemitoğullarına, Bahriye Üçoklara, Muammer Aksoylara, Ahmet Taner Kışlalara karşı büyük bir görevimiz var. Onları anmak yetmez, onları anlatmak ve en önemlisi onlara olan borcumuzu Cumhuriyet’e daha güçlü sahip çıkarak ödemek zorundayız” diye konuştu. Referandum sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde de bulunan Balbay, “ Gelinen süreçte ortaya çıkan mesele parti meselesi değildir, memleket meselesidir. Eğer Türkiye’yi, Türkiye’nin yönetimini tek kişiye verirseniz ne olacağının meselesidir. Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bu dönem hani Atatürk’ün söylediği gibi, karşı karşıya kaldığımız sorunun büyüklüğüne küçüklüğüne bakmayacağız. Vazifemiz ne ona bakacağız. Vazifemiz Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Bizi sarayın yöntemleri değil, halkın yönü ilgilendiriyor. Hatırlayalım, İstiklal marşının ilk sözcüğü “korkma” diye başlıyor. Ne olursa olsun korkmuyoruz. Bizleri, cumhuriyet için mücadele edenleri geçtiğimiz zaman dilimleri içinde çok farklı şekillerde korkutmak istediler. Hapislere atarak yıldırmak ve temsil ettiğimiz değerleri yok etmek istediler. Ama biz bunların hiçbirine pirim vermedik, vermeyeceğiz de. Başaramayacaklar” dedi.Konuşmaların ardından tamamlanan panelin sonunda Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, panelist CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay’a çiçek takdim etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.