Dikkat! Verilerinizi kötüye kullanabilecek 200 uygulama bulundu

Dikkat! Verilerinizi kötüye kullanabilecek 200 uygulama bulundu

Bu yıl Facebook için kötü bir yıl denilebilir. Geçtiğimiz aylarda Facebook, kullanıcı bilgilerinin uygunsuz bir şekilde Cambridge Analytica şirketiyle paylaşıldığı skandalın 87 milyona yakın kullanıcının etkilendiği açıklamıştı.

Facebook yeniden kullanıcı verilerinizi kötüye kullanabilecek 200 uygulama daha bulduğunu açıkladı. Bu yıl yaşanan Facebook skandalı tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Geçtiğimiz aylarda Facebook, kullanıcı bilgilerinin uygunsuz bir şekilde Cambridge Analytica şirketiyle paylaşıldığı skandalın 87 milyona yakın kullanıcının etkilendiği açıklamıştı. Bunun üzerine Facebook yeniden kullanıcı  verilerinizi kötüye kullanabilecek 200 uygulama daha bulduğunu açıkladı. 

Facebook, uygulama denetiminde binlerce uygulamayı ve bu uygulamaların kullanıcıların kişisel verilerini kötüye kullandığını inceledikten sonra, sosyal ağ'da 200 farklı uygulama buldu ve bunları askıya aldı. Fakat bu uygulamaların isimleri henüz yayınlanmadı. 

Şirket, "İnsanların Facebook verilerini yanlış kullanabilecek tüm uygulamaları bulmak için yapılması gereken çok iş var ve zaman alacak" açıklamasında bulundu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.