Direniş Karatay'a İzmir'den destek

Direniş Karatay'a İzmir'den destek

"Direniş Karatay" filmine bir destek de İzmir'de bulunanKonyalılar Federasyonu’ndan geldi.

Anadolu Selçuklu Devleti'nin topraklarını Moğollara karşı korumak için halkı örgütleyen Emir Celaleddin Karatay'ı merkezine alan ve çekimlerinin tamamının da Konya’da yapıldığı "Direniş Karatay" filmine bir destek de İzmir'de bulunanKonyalılar Federasyonu’ndan geldi.

KTO Karatay Üniversitesi’nin yapımını üstlendiği ve Moğol istilasına karşı direniş gösteren Konya’daki o günkü Selçuklu halkını anlatan film İzmir’de de sinema salonlarını doldurmayı başardı. Konyalılar Federasyonu’na bağlı dernek başkanları Direniş Karatay filmini toplu olarak izleyerek duygusal anlar yaşadılar.

Konyalılar Federasyonu Genel Başkanı Yusuf Devebacak; “ Konya’mızın tanıtımına büyük fayda sağlayacak olan ve tarihi açıdan büyük bir ilgi uyandırmasını beklediğimiz Selçuklu dönemini anlatan ilk yapım olma özelliğini taşıyan bu yapım için başta  KTO Karatay Üniversitesi ve Konya Ticaret Odamıza çok teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçen herkese ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Bizde Konyalılar Federasyonu olarak tarihimizi ve şehrimizi tanıtan, Konya’mız için bir değer olacağına inandığımız bu filme destek vermek amacıyla dernek başkanlarımızla izlemeye geldik. Çok büyük emeklerle hazırlanan bu filmin vizyonda da gereken ilgiyi göreceğine inanıyoruz” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.