DİŞ HEKİMLERİ MESLEĞE UĞURLANDI

DİŞ HEKİMLERİ MESLEĞE UĞURLANDI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliğinden mezun olan 9 genç diş hekimi meslek hayatına uğurlandı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliğinden mezun olan 9 genç diş hekimi meslek hayatına uğurlandı. 2016-2017 yılı mezuniyet törenine katılan aileler, 5 yıllık eğitiminin ardından hekim olan gençler kadar heyecanlıydı.

İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dr.M.İrfan Karadede’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kep töreninde genç hekimleri, Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr İbrahim Kocabaş, İİBF Dekanı Prof.Dr.Ertuğrul Deliktaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Tokaç, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Tijen Kaya Temiz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Ahmet Koyu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Mustafa Soyöz, akademisyenler ile aileleri yalnız bırakmadı.

“Hekimlikte asıl eğitim; fakülte bittikten sonra başlar”  

Törende Genç Diş Hekimlerine tavsiyelerde bulunan Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, tüm olumsuz şartlarda, her zaman hoşgörülü ve sabırlı olmanın başarıya taşıdığını ayrıca aynı başarıda hekimliğin ekip işi olduğunu unutmamanın yattığını kaydetti. Prof.Dr. Akhan, “İnsanlık hizmetine adanmış bir hayat, insan hayatına saygı, din, milliyet, cinsiyet, statü, ırk ayrımları olmaksızın insanın en değerli, paha biçilmez varlığı olan sağlığı emanet aldığınız bir mesleğiniz var. Hekimlikte eğitim; fakülte bittikten sonra başlar.  Bizler sizleri iyi bir diş hekimi, aynı zamanda örnek bir kişi olarak yetiştirmek için çalıştık. Sizlere vermiş olduğumuz eğitim ile her türlü hasta profilinin, zorluğun, engellerin üstesinden geleceğinize yürekten inanıyorum.” dedi.

“Burası artık sizin eviniz”

Genç meslektaşlarına seslenen İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dr.M.İrfan Karadede, insana yapılan yatırımın, yatırımların en pahalısı, en önemlisi ve en zor olanı olduğuna işaret etti. Prof.Dr.Dr.Karadede, “Sizler artık bu kutsal mesleğin bir üyesisiniz. Bugün sizleri bir diş hekimi olarak uğurlarken; mezun olduğunuz İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesini eviniz olarak bilmeniz ve her fırsatta bunun hatırlamanızı istiyorum. Sizlere ömür boyu mutluluklar ve başarılar dilerim. Kapımız sizlere her zaman açıktır. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu.

“Sizlerle gurur duyuyoruz”

İzmir Diş Hekimleri Oda Başkanı Dr. Murat Sütpideler de hekimliğe adım atan genç meslektaşlarına seslenmekten gurur duyduğunu söyledi. Hekimleri mesleğe başarılı bir şekilde hazırlayan tüm akademisyenlere ve emeklerinin hiçbir değerle ölçülemeyeceği ailelere teşekkür eden Dr.Sütpideler, “ Artık sizler bizim genç meslektaşlarımızsınız. Yarından itibaren ortak buluşma platformlarımıza, odalarımıza, birliklerimize üye olunuz. Sizlerin katılımıyla ailemiz daha da güçlenecektir” dedi.

 “Bugün bizim mesleki doğum günümüz”

Genç mezunlar adına konuşma yapan Diş Hekimi Tansu Topaloğlu, “Bugün Bizim mesleki doğum günümüz, doğum günümüze hepiniz hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında,  yeni bir yarına merhaba dediklerini söyledi. Zorlu geçen mesleki eğitimlerinin aynı zamanda kendilerini hayata sıkı bir şekilde hazırladığını belirten Topaloğlu, kendilerine her koşulda destek olan başta aileler olmak üzere tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Rektör Prof.Dr. Akhan’ın Bölüm Birincisi Jülide Ocak, ikincisi Ezgi Ceylan ve  üçüncüsü Mohammed Nassar’a teşekkür plaketi takdiminin ardından bölümü birincilikle tamamlayan Jülide Ocak mezunlar kütüğüne ismini çaktı

Prof.Dr.Bora Bağış tarafından Diş Hekimliği Andı eden hekimler kep atarak mesleğe ilk adımlarını attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.