DİSK GENEL BAŞKANI İZMİR BAROSU’NU ZİYARET ETTİ

DİSK GENEL BAŞKANI İZMİR BAROSU’NU ZİYARET ETTİ

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan’ı ziyaret etti.

Ziyaretin ana gündemini ise 10 Aralık’ta İstanbul’da yaşanan ve 44 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği bombalı saldırı oluşturdu.

 DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “bizler artık bıktık usandık. Her gün terörü lanetliyoruz, her gün katliamları lanetliyoruz, her gün savaşı lanetliyoruz. Ama bu ülkede insanlarımız maalesef her gün yitip gitmeye devam ediyor. Artık yeter! Bu ülke toprakları kana ve gözyaşına doydu diyoruz ancak ne kan duruyor ne gözyaşı…” dedi. 

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ise yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Av. Aydın Özcan, son yıllarda benzer saldırılarda birçok yurttaşımızın yaşamını yitirdiğini çok sayıda yurttaşımızın ise yaralandığı belirterek artık sorumlu makamlarda yer alanların ülkenin içinde bulunduğu bu duruma bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini söyledi. Özcan ülkemizin içine çekilmek istendiği bu kan gölünden ancak ortak akıl, birlik ve beraberlikle çıkabileceğimizi söyleyerek, “Türkiye’nin bugün ihtiyacı olan OHAL ve KHK’ler değil, insan haklarını, demokrasiyi, basın özgürlüğünü kısacası ideal hukuk devletini içine sindirmiş ve bunun gereklerini yerine getiren siyasetçilerdir” dedi. İzmir Barosu’nun Barolar Birliği ile birlikte 17 Aralık’ta “KHK’ler Türkiyesinde Savunma Hakkı” başlıklı bir panel düzenlediğini ve bu panele özellikle sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını beklediklerini dile getiren Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu olarak gerçek anlamda demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma yolunda sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine büyük önem veriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine hep birlikte ulaşacağız” dedi. 

 

Ziyarete DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri de eşlik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.