Disney Plus Türkiye'ye geliyor!

Disney Plus Türkiye'ye geliyor!

Son dönemde oldukça ses getiren Disney Plus platformunun Türkiye'ye geleceği tarih açıklandı.

Son dönemde popülerliğini artıran dijital yayın hizmetlerinden biri de Disney Plus. Özellikle Loki dizisi ile adını sıklıkla duymaya başladığımız platform, 2019 yılında kurulmasına rağmen şimdiden Amazon Prime ve Netflix gibi devlerin en büyük rakiplerinden biri haline geldi.

Yapısında Disney, Pixar, Marvel, Star-Wars, National Geographic ve 20th Century Fox evrenlerinden binlerce dizi ve filmi barındıran platform, maalesef şu an için ülkemizde hizmet vermiyor. Ancak şirketin CEO’su Bob Chapek’e göre, önümüzdeki bir yıl içinde sevindirici gelişmeler bekleniyor.

disney.jpg

Disney Plus’ın Türkiye macerası 2022 yılında başlayabilir

Her geçen gün hizmet verdiği ülke yelpazesini genişletmek için çalışan Disney Plus, halihazırda ABD, Kanada, Hollanda, Avusturya, Almanya, İtalya, İspanya, İsviçre, Fransa, Hindistan, Belçika, Danimarka, İzlanda, Finlandiya, Norveç, Portekiz, İsveç, Birleşik Krallık ve İrlanda gibi ülkelerde aktif bir şekilde kullanılıyor. Bu nedenle aralarında Türkiye‘nin de bulunduğu birçok ülke için çalışmalarına başlayan platform, aslında ilk etapta 2021 yılının yaz aylarında hizmete girmeyi planlıyordu. Ancak Disney Plus CEO’su Bob Chapek‘e göre, şirket aynı anda daha fazla ülkede hizmete girmek için çıkış tarihini bir yıl erteledi. Bunun nedeni de şirketin Orta Doğu ve Afrika ülkelerini de takvime dahil etme isteği şeklinde açıklandı.

Şu an için hizmete gireceği tarihi net bir şekilde açıklamayan Disney Plus, 2022 yılının yaz aylarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede yayın hayatına resmen başlayacak. Aynı zamanda bu yılın ikinci çeyreğinde 12 milyon abone kazarak toplam kullanıcı sayısını 116 milyona kadar çıkarmayı başaran platform, bahsi geçen ülkelerde hizmete girmesi halinde, Netflix ve Amazon Prime gibi platformları geride bırakabileceği düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum