“Doğasında Koşu Var”

“Doğasında Koşu Var”

BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENEN ‘DALYAN CARETTA RUN ULUSLARARASI YARI MARATONU’ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 

Muğla’nın dünyaca ünlü tatil bölgesi Dalyan’da doğal yaşamı korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla, Dalaman-Ortaca-Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) koordinatörlüğünde düzenlenen 2. Dalyan Caretta Run Uluslararası Yarı Maratonu bu yıl 28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 2 günlük organizasyon için kayıtlar başlarken 5, 14 ve 21 kilometrelik parkurlarda katılımcılar doğa içinde eşsiz bir koşu deneyimi yaşamanın yanısıra; İztuzu Plajı’ndaki caretta caretta kaplumbağalarının korunmasına da katkıda bulunmuş olacaklar.

2. Dalyan Caretta Run’un yalnız bir sportif organizasyon olmadığını, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, “Köyceğiz Gölü’nü İztuzu Plajı’nda denizle kavuşturan doğa harikası kanalın yanıbaşına kurulmuş olan Dalyan’da, bu yıl da 28-29 Ekim günlerinde Dalyan Caretta Run için gelecek misafirleri ağırlamanın heyecanı içindeyiz. İkincisi düzenlenecek olan organizasyonda, koşucular Dalyan merkezinden başlayarak İztuzu Plajı’na ilerleyen parkurda 5, 14 ve 21 km’lik üç ayrı mesafede yarışacaklar. Nar bahçelerinin arasından geçerek Sülüngür Gölü’ne doğru ilerleyen parkur, koşuculara büyüleyici bir deneyim vaat ediyor. 28 Ekim saat 10.00’da Dalyan Cumhuriyet Meydanı’nda koşucu kiti dağıtımı ile başlayacak program, saat 13.30’daki halk koşusu ile devam edecek. 16:00’da start alacak koşunun bitiminde, koşucuları Dalyan’ın simgelerinden narsuyu bekliyor olacak. Tempolu bir koşudan sonra eğlenmeyi hakeden koşucular saat 22:00’dan itibaren ise Dalyan kanalı ve kral mezarları manzarası eşliğinde DJ partisinde buluşacaklar” diye konuştu.

Dalyan Caretta Run’ın, koşucularına doğa, spor ve eğlence dolu muhteşem bir haftasonu deneyimi sunmayı hedeflerken, aynı zamanda parçası olduğu doğayı da sürdürülebilir kılmak ve İztuzu Plajı’nın simgesi Caretta caretta kaplumbağalarının korunmasına katkıda bulunmak olduğunun altını çizen DOKTOB Başkanı Okutur,  organizasyonun ikinci yılında da İztuzu Plajı’nda yer alan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) ile işbirliği yapıldığını dikkat çekerek şöyle konuştu:

“29 Ekim sabahı İztuzu Plajı’na ulaşan katılımcılar, sabah yogasına katılarak bu eşsizdoğa güzelliği içinde güneşi selamlamanın tadını çıkaracaklar. İsteyenler, yoga sonrasında İztuzu Plajı’nın altın sarısı kumlarının tadını çıkarırken, dileyenler de çevre koylara günübirlik tekne turları yapabilecekler. İztuzu Plajı aynı zamanda nesli tükenmekte olan Caretta caretta deniz kaplumbağalarının ve mavi yengeçlerin üreme noktası. Bu ikili kadar meşhur olmasa da, Dalyan Kanalı’nda Nil Kaplumbağaları (Trionyxtriunguis) da bol bol bulunmakta ve şanslıysanız tekne gezileri esnasında birkaçına rastlamanız mümkün. Siz de hem doğa ve sporla iç içe eğlenceli bir haftasonu geçirmek, hem de bu sevimli dostlarımızın hayata tutunmasına destek olmak istiyorsanız, 28 Ekim’de Dalyan Caretta Run’daki yerinizi hemen alın.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.