Döküm Sektörüne Ara Eleman Yetiştirilecek

Döküm Sektörüne Ara Eleman Yetiştirilecek

İzmir’de döküm sektörünün kalifiye eleman sıkıntısı çektiğine dikkat çeken İzmir Bilumum Dökümcüler Odası Başkanı Muzaffer Üründü, sektöre ara eleman yetiştirmek için eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirtti.

Bornova Belediyesi Kent Konseyi’ne eğitim amaçlı bir proje de sunduklarını hatırlatan Üründü, ‘Bornova Oto Tamirciler Odası ile birlikte kent konseyine verdiğimiz proje taslağı, okuyamayan, çalışmaya muhtaç ve yoksul ailelerin çocuklarına iş garantili meslek eğitimi vermeyi içeriyor. Kent konseyinde 25’e yakın mahalle muhtarı bulunuyor. Muhtarların desteği ile bu gençleri topluma kazandırabilir, ihtiyaç duyan üyelerimize de yetişmiş eleman sağlayabiliriz’ dedi.
Arsayı eğitime devredeceğiz
Dökümcüler Sitesi’nin yanında bulunan arsada da Çıraklık Eğitim Merkezi kurulmasını isteyen Üründü, ‘En büyük eksikliğimiz bir Çıraklık Eğitim Merkezi’mizin bulunmaması. Sitemizin yanında bulunan 5500 metrekarelik arsa Bornova Belediyesi İmar Planı’nda Çıraklık Eğitim Merkezi için ayrılmış görünüyor. Bu arsanın yarısı Dökümcüler Sitesi Kooperatifi’nin mülkiyetinde. Ancak bu arsada Milli Eğitim eğer Çıraklık Eğitim Merkezi için girişimlerde bulunursa her türlü fedakarlığı göze alarak bu arsayı Milli Eğitim’e devredeceğiz. Kamu kurumlarıyla, gerek Bornova gerek Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışıyoruz. Belediye yöneticilerinin esnafımıza olan samimiyeti ve ilgisine müteşekkiriz. Benzer bir ortak çalışmayı Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile de yapabiliriz.’ diye konuştu.
Çıraklık Eğitim Merkezi eksikliğinin site esnafını ve mesleğin geleceğini olumsuz etkilediğine değinen Başkan Üründü sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Biz bu eksikliği kendi çabalarımızla bir nebze de olsa gidermeye gayret ediyoruz. Odamızın toplantı ve eğitim salonunda Karabağlar Meslek Lisesi’nin destekleriyle 60 saatlik kurslar düzenleyerek sitemizde çalışan işçilere ve esnafa meslek eğitimi verdik. Ancak eğitimlerin kurumsallaşması ve kalıcı hale gelmesi lazım. Bunun için de el birliği ile sitemize bir Çıraklık Eğitim Merkezi kazandırmalıyız.’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.