Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne büyük onur

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne büyük onur

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde 3’üncü oldu.

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve DEPARK Genel Müdür Vekili Burcu Ersoy ödülü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan’ın elinden aldı. 


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi” açıklandı. DEPARK, Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde üçüncü, Türkiye genelinde tüm teknoparkların genel sıralanmasında ise 13’üncü sırada yer aldı. Ankara’da düzenlenen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, teknoparklarda üretilen projelerden 3,4 milyar dolar ihracat geliri elde edildiği açıklandı. 


Gecede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Üniversitelerde üretilen bilginin, teknolojiye ve katma değere dönüşmesi için teknoparklarımızın niteliğini artırıyoruz. Bugün itibarıyla, 56’sı faal 77 adet teknoparka ulaşmış bulunmaktayız. Hedefimiz, 81 ilimizin tamamında teknopark kurmaktır” dedi. 

GURURLUYUZ 
 

DEPARK Genel Müdür Vekili Burcu Ersoy, DEPARK’ın 12 bin metrekarenin üzerinde Ar-Ge ve inovasyon amaçlı ofis alanı ve yüzde 98’in üzerindeki doluluk oranıyla bin 100'den fazla kişinin istihdamına imkan sunduğunu ifade etti. Elde edilen başarının bilim dünyasına önemli yansımaları olacağını kaydeden DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin gücünü gözler önüne seren bu ödülü almanın gururunu yaşıyoruz. Teknopark girişimcileri, her yıl daha çok icat ve yenilikçi fikirlerin ticarileşme yolunda ilerlediği sağlık teknolojileri alanında, sektörün önde gelen şirketlerinin ilgi ve desteği ile güçlenmektedir. Bilimsel projelerin sayısının artması üniversitelerimiz ve ülkemizin kalkınması adına çok önemlidir. Bizi bu ödüle layık gören herkese Dokuz Eylül Üniversitesi olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.