Dokuz Eylül'den Hasta Çocuklar İçin Sosyal Proje

Dokuz Eylül'den Hasta Çocuklar İçin Sosyal Proje

Dokuz Eylül Üniversitesi, üniversite hastanesinde yatan çocuklar için 'Düş Zamanı Masalları' isimli etkinliğini başlattı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Gülen Gözler Projesi kapsamında üniversite hastanesinde yatmakta olan hasta çocuklara yönelik ‘Düş Zamanı Masalları’ isimli etkinliğini başlattı.  

Sosyal sorumluluk çalışmalarını aralıksız sürdüren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, hasta çocuklara yönelik başlattığı Gülen Gözler Projesi’ni yeni bir etkinlikle sürdürüyor. DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatarak tedavi gören çocuklara yönelik hazırlanan ‘Düş Zamanı Masalları’ etkinliğiyle çocuklar, hem birbirinden ilginç masalları dinleyecek hem de moral depolayacak. Etkinlik her ay, profesyonel masal anlatıcısı Sıla Topçam tarafından gerçekleştirilecek. 

Bu kapsamda; Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM)’nde düzenlenen etkinliğin tanıtım toplantısında Sıla Topçam, sevgi temalı masallarını ilk kez Dokuz Eylül personeline anlattı. 
İzleyenlerden tam not alan programda konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerini söyledi.  Bu tür etkinlerin olumlu etki yapacağını ve tedavi sürecindeki hasta çocuklara moral vereceğini belirten Rektör Kasman, “Masal ve hikayeler, geçmiş yıllarda sosyal birer aktivite olarak yaşanırdı. İnsanlar bu amaçla bir araya gelir ve güzel zaman geçirirdi. Ancak çağımızda şehirleşmenin etkisi, akıllı telefonlar ve sosyal ağlar bu değerlerimizin unutulmasına neden oldu” diye konuştu.

FİDAN HEDİYE ETTİ
İnsanlar arasındaki iletişimin önemine dikkat çeken Rektör Kasman, “Bu noktada; son derece anlamlı bu projenin hem iletişimi artıracağına hem de çocuklarımıza moral olacağına inanıyoruz. Bu etkinlikte emeği geçenlere ve masal anlatıcısı Sıla Topçam’a teşekkür ediyoruz” dedi. Programın ardından Rektör Kasman, katkılarından dolayı Sıla Topçam’a teşekkür ve fidan sertifikası hediye etti.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.