DSP'nin taşınmazları satılıyor; il başkanları isyanda

DSP'nin taşınmazları satılıyor; il başkanları isyanda

"Ecevit'in emaneti, mirası olan parti taşınmazlarını satanlardan sonsuza dek hesap soracağız"

Ali İhsan ÇİFTÇİ - Türk siyasetinin bir dönemine damgasını vurmuş olan Demokratik Sol Parti'de Genel Merkez ile İl Başkanları arasında parti mallarının satışı yüzünden sancılı günler yaşanıyor. Partinin mevcut borçlarının ödenememesi sebebiyle Genel Merkez tarafından parti mallarının taşınmazlarının satışa çıkarıldığı iddiası parti içi anlaşmazlık ortaya çıkardı. İstanbul dışındaki il örgütleri, bu duruma sert tepki göstereceklerini, satışların durdurulması için imza hareketine başlayacaklarını ve devamında da gerekirse Ankara'da bulunan Genel Merkez önünde nöbet tutacaklarını belirtti.

img_5280.jpg

Medya Ege'yi ziyaret eden Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanı Aygül Karahan ve Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve yönetiminin Bülent Ecevit'in mirası olan parti taşınmazlarını sattıklarını, bu karar alırken delegenin görüşlerinin sorulmadığını söylediler. Gerekirse Ankara'da nöbet tutacaklarını da belirten Karahan ve Akma, İstanbul İl Örgütü dışında tüm şehirlerin de kendileriyle aynı görüşte olduğunu bildirdiler.

DSP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki kurucu Genel Başkanımız rahmetli Ecevit'in emaneti olan mallar, partinin borçlarına istinaden satılıyor. Ve satışların kararı alınırken ne bize ne de delegeye sorulmuyor. Genel Başkan tek başına karar alabilme yetisine sahip. Biz bu durumdan sonra DSP'de Genel Başkan'ın değişmesini değil, tüzüğün değiştirilmesini istiyoruz. Önümüzdeki süreçte DSP'yi Olağanüstü Tüzük Kurultay'ına götürmek ve bu yanlışı düzeltmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

DSP İzmir İl Başkanı Aygül Karahan ise parti mallarının satışına sert tepki göstererek, "İl örgütleri olarak biz Genel Merkez'den bir katkı almayıp çalışmalarımız neticesinde kendimize kaynak sağlayabiliyorsak Genel Merkez de bunu yapabilmelidir. Yapamıyorsa ben bu işi yapamıyorum demelidir. Parti mallarını satmak partinin kapısına kilidi de vurmak demektir ve Ecevit'in mirası olan bu partiyi bu duruma sokmak kimsenin hakkı değildir. Tüzük bu hakkı Genel Başkan Aksakallı'ya veriyorsa bile gerekirse o tüzüğü değiştirmek için Tüzük Kurultayı düzenlemeye çalışacağız. Bu partinin mallarını satarak partiyi kapattıran herkesi de 'vatan haini' ilan ediyorum. Ecevit'in mirası olan bu parti taşınmazlarını satarlarsa onlardan sonsuza dek hesap soracağız. Gerekirse Ankara'da tüm delegelerle birlikte eylem yapıp nöbet tutacağız" açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.