“Dünya’da İz Bırakan Kadınlar”  Bornova’da sahnelendi

“Dünya’da İz Bırakan Kadınlar” Bornova’da sahnelendi

Bornova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yazarı, yönetmeni ve oyuncuları kadınlardan oluşan “Kız Kardeşlerim” isimli tiyatral gösteriyi Bornovalılarla buluşturdu.

Verdikleri mücadelelerle Dünya’da iz bırakan kadınları canlandıran Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları sahnedeki performanslarıyla özgürlüklerin kazanılmasında kararlılığın önemini vurguladı.

Bornova Belediyesi, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında pek çok etkinlik düzenledi. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Selda Uzunkaya’nın yazıp yönettiği Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Ege Üniversitesi Sanat Atölyesi yetişkin kursiyerlerinin rol aldığı “Kız Kardeşlerim” isimli tiyatral gösteri sahnelendi.

dsc_0868.jpg

Dünya’nın çeşitli ülkelerinde verdikleri özgürlük mücadeleleriyle kadınların pek çok alanda haklarını kazanmalarına öncülük ederek iz bırakan kadınların mücadelelerinin anlatıldığı gösteri ayakta alkışlandı. Performans sanatçısı Ceylin Keskin’in de lirik bir dans gösterisi sunduğu etkinliği Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da izledi. Eşit haklara sahip olması, sanatta, bilimde hak ettikleri değeri görmesi, kız çocuklarının eğitim alabilmesi gibi pek çok konuda verdikleri mücadeleyle Dünya’da iz bırakan 29 kadının biyografili fotoğrafından oluşan sergi de ilgi gördü.

Gösterinin ardından tüm oyuncuları tebrik eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu gösteriyi sahneleyen tüm sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hakları için mücadele veren kadınlarımızı saygıyla anıyorum. Özellikle kız çocuklarımızın iyi eğitim alması, erken yaşta evlendirilmemesi için duyarlı ve hassas olmalıyız, mücadele etmeliyiz. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk’ün ilkelerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Umudu ve geleceği birlikte yeşertmemiz gerekiyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.