Dünyada kullanılan ortalama internet hızı ne kadar?

Dünyada kullanılan ortalama internet hızı ne kadar?

Akamai Technologies tarafından yayınlanan rapora göre dünyadaki ortalama internet hızı geçtiğimiz yıla göre artış göstermiş.

Geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan adil kullanım kotası düzenlemesi sonucunda internet kullanıcılarının yüzü biraz da olsa gülmüştü. Peki dünyanın ortalama internet hızının ne kadar olduğunu hiç merak ettiniz mi?

İnternet konusunda ülkemizde zaman zaman çeşitli sıkıntılar yaşansa da Akamai Technologies tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye'nin interneti dünya ortalamasının biraz üzerinde  kalmayı başarıyor.

Dünyanın ortalama internet hızı %12'lik bir artışla 7 Mbps olurken, Türkiye'nin 2016'nın son çeyreğindeki ortalama internet hızı ise 7.6 Mbps.

Dünya üzerindeki en hızlı 71. ortalama internet hızına sahip olan Türkiye'nin interneti üçüncü çeyreğe göre %13'lük bir artışa uğramış.

screenshot_1.png

Dünya'nın en hızlı interneti Güney Kore'de!

Dünya birinciliğini yine elinde tutmayı başaran Güney Kore'deki ortalama internet hızı 26.1 Mbps. Bakalım ülkemizde giderek genişleyen fiber ağı ve önümüzdeki sene tamamen kaldırılacak olan adil kullanım kotası listede daha yukarılar çıkmamıza katkıda bulunacak mı?

Kaynak: ShiftDelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.