Dünyanın en büyük üçüncü eğitim zirvesi yapıldı

Dünyanın en büyük üçüncü eğitim zirvesi yapıldı

Eğitim zirvesi kapmasında, Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı Defilesi ayakta alkışlandı.

Açılış konuşmasını Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS Başkanı Dr. Mustafa Aydın ın  yaptığı, dünyanın en büyük üçüncü eğitim zirvesi Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi  Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.


Dünyanın en seçkin üniversiteleri, akademisyenleri ve yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcilerinin bir araya geldiği ‘EURIE-Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS- Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Malezya Yükseköğretim Bakanı Idris Jusoh, Tunus, Yemen ve Cezayir yükseköğretim bakanları katıldı.
 

70’DEN FAZLA ÜLKEDEN 2 BİN 500’ÜN ÜZERİNDE KATILIMCI
 

Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS desteği ve DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu katkılarıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi’ne 70’den fazla ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde rektör, rektör yardımcısı, akademisyen ve uluslararası eğitim sektöründen uzman katıldı. 112 konuşmacının katılacağı zirvede, 42 panel ve seminer gerçekleşti. Zirvede ayrıca, 250 üniversitenin standı yer aldı.


Zirve kapsamında ; Koreografisini ünlü koreograf Asil Çağıl’ın yaptığı defilede  Anadolu BİL Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı öğrencileri, Asya Öztürk, Olga Fabi, Müge İskender, Ece Bilsen ve Yasemin Yeniay gibi tanınmış modellerle birlikte podyuma çıktı. 


Anadolu Kültür Mirasları’ isimli defilede Anadolu’nun farklı  medeniyetlerinin izlerini taşıyan,  ince el işçiliğinin tarih ve günümüzle ustaca yorumlandığı  muhteşem kostümler  izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.