E-Atık bağışıyla eğitime destek

E-Atık bağışıyla eğitime destek

Türkiye’nin eğitim alanında en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, yedi yıldır sürdürdüğü ‘Atma Bağışla Projesi’ ile çocukların eğitimine destek olmaya devam ediyor.

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında ilköğretim çağındaki çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), yedi yıldır sürdürdüğü ‘Atma Bağışla Projesi’ne bu yıl da devam ediyor. TEGV’in T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile ortak hareket ederek 2017 yılında hayata geçirdiği ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında evde, okulda, iş yerinde kullanılmayan e-atıklar TEGV’e bağışlanabiliyor.

E-ATIKLAR ÜCRETSİZ OLARAK GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNE GÖNDERİLİYOR

Proje ile doğanın korunmasına katkı sağlanırken, çocukların eğitimine de destek olunuyor. Projeye destek olmak isteyenler basit bir adımla katılım sağlayabiliyor. Küçük e-atıklar 30 kilo veya 30 desi şeklinde paketlenerek 902 513 042 koduyla PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine ücretsiz olarak gönderilebiliyor. 250 kilogram ve üzerindeki atıklar için lisanslı geri dönüşüm tesisi aracı adrese gelerek ücretsiz alım sağlayabiliyor. Bu bağışlarla elde edilen gelir, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor. Projenin başladığı 2017 yılından bugüne kadar 540 tondan fazla e-atık toplandı ve buradan elde edilen gelirle 5 bin 500’den fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunuldu. Bugüne kadar 25 binden fazla kargo gönderisiyle e-atıklar taşındı. “Atma Bağışla Projesi” değişime yön veren lider projelerin ödüllendirildiği Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği'nin 15. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nde "Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Ödülleri" kapsamında Atık Yönetim kategorisinde ödüle layık görüldü ve Bronz ödül kazandı.

ATMA BAĞIŞLA PROJESİ HAKKINDA:

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar, tablet, monitör, yazıcı, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, masa ve cep telefonları, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve bahsi geçmeyen tüm elektrikle çalışan aletler, ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler arasında yer alıyor. ‘Atma Bağışla Projesi’ kapsamında olmayan ürünler ise; cam ve ahşap ağırlıklı (floresan ve ampüller, ahşap mobilya ve aksesuar) eşyalar, yazıcı kartuş ve tonerleri, buzdolabı, akü ve piller. Kurumsal bağış yapmak ve proje hakkında daha detaylı bilgi almak için www.atmabagisla.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

1711702317-1633950621-afis.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.