EBSO yönetiminin yarısı değişti

EBSO yönetiminin yarısı değişti

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda meclis üyelerinin seçiminin ardından bugün yapılan seçimle Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar güven tazeledi. EBSO’da yönetimin yarısı değişime uğrarken, genç isimlerde dikkat çekti

Mehmet ÖZDOĞRU - Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) meclis üyeleri, 2018-2022 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi için sandık başına gitti. Üyeler, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu Delegelerini belirlemek için oy kullandı. EBSO’da oy kullanma hakkına sahip 132 meclis üyesinden 125’inin oy kullandığı seçimlerde oyların 3’ü boş 2’si geçersiz sayıldı. 10 yönetim kurulu üyesinden 5’i değişti. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar 120 oyun tamamını alarak güven tazeledi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gökçüoğlu ise 94 oy alırken, Muhsin Dönmez 120, Eyüp Sevimli 118, Hakan Ürün 118, Ateş Demirkalkan 117, Metin Akdaş 99, Atilla Sevinçli 116, İdil Yiğitbaşı 119, Aytekin Öztaş 117 ve Ali Arda Yüksel 111 oy aldı.

Geçtiğimiz dönemde yönetimde yer alan 5 isim yeni dönemde yönetimde yer almadı. En dikkat çeken isim ise geçtiğimiz dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Erdoğan Çiçekçi oldu. Ayrıca KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk yeni yönetimde olmazken, Cemal Altıntaş ise meclis üyesi ve komite seçimlerinde meclise girememişti. Ayrıca sanayicilerden Deniz Gündüz, ve Haluk Tezcan yeni dönemde yönetim kurulunda görev almadı. Yönetim kurulunun yarısının değiştiği EBSO yönetiminde Metin Akdaş, Atilla Sevinçli, İdil Yiğitbaşı, Aytekin Öztaş ve Arda Yüksel yeni yönetime giren isimler oldu.

BAYRAK YARIŞI

3. kez EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ender Yorgancılar, EBSO Yönetim Kurulu üyeleri arasında yapılan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yorgancılar, daha önceki yönetimlerde de bazı değişiklikler olduğunu söyleyerek, “Bu bir bayrak yarışı. Netice itibariyle herkesin burada emeği geçiyor. Yenilenmenin her zaman faydası var. Katkı koyan diğer arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Buralarda görev yapanlar huzurla, keyifle görev yapmalı. İzmir sanayisine, Türkiye sanayisine katkı koyacaklarına inanmalı” dedi.

Yönetimde gençleştirme yaptıklarını dile getiren Yorgancılar, “Kadın üye daha önceki yönetimde de vardı. Daha önce Berkay hanım vardı. Şimdi ise İdil hanımı aldık. Genç arkadaşımız Ali Arda Yüksel de bu dönemde bizimle olacak. Dolayısıyla o da burada yetişir. Oda camiası, oda çalışmaları ile ilgili tecrübe kazanır. Çünkü bu işi bizden sonra yapacak olanlar gençler. O yüzden bizim gençlere örnek olmamız lazım. Yenilenmemiz ve gençleşmemiz lazım.”

EBSO’DA KIRGINLIK OLMAZ

Eski yönetimde olup da yeni yönetimde olmayan üyelerde herhangi bir kırgınlığın söz konusu olmadığına dikkat çeken Ender Yorgancılar, “Kırgınlık ne olabilir ki? Biz her zaman dostuz, arkadaşız. Biri gidecek, biri gelecek. Ben de gittiğim zaman benim yerime birileri gelecek. Kırgınlık olduğunu düşünmüyorum. Başka yerlerde kırgınlık olabilir ama burada olmaz. Burası Ege Bölgesi Sanayi Odası. Burada kırgınlık, kavga, küslük olmaz. Onu başka yerlere sormak gerek” diye konuştu.

CHP İzmir 24’üncü Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel’in oğlu 39 yaşındaki Arda Yüksel yönetim kurulunda görev alan en genç üyelerden biri oldu. Kendisini bu göreve layık görenlere teşekkürlerini ileten Yüksel, “Mecliste benden daha genç arkadaşlarımız var. Büyüklerimiz bizi layık gördüler onları mahcup etmemeye çalışacağım. Ben bunun çok önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiğince çalışıp faydalı olmak istiyorum. İnşallah kimseye mahcup olmam” dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın gençlere fırsat verilmesinde vizyon sahibi bir yönetici olduğunu vurgu yapan Arda Yüksel, EBSO’nun bir okul olduğuna değinerek, “Gençlerin bu işlere girip bu yerlerde görev alma arzusu yeterli değil. Diğer meclis üyesi ağabeylerimiz bu konuda serzenişte bulunuyor. Son dönemdeki genel konjonktürden dolayı bu tür oda ve sivil toplum kuruluşlarında gençler geri planda kalıyor. Genç sanayici arkadaşlarımız görev almaktan çekinmesin. Bu nezih ortamları kendimizi geliştirmek ve ülkemize faydalı olmak adına kullanmalıyız” şeklinde konuştu.

KADIN MECLİS ÜYE SAYISI 3 OLDU

EBSO meclis ve meslek komitesi seçimlerinde meclisteki kadın sayısının azalmasıyla birlikte geçen dönemde seçilerek meclise 5 kadın üye girerken bu dönemdeki kadın üye sayısı 3 oldu. Işın Yılmaz’ın yanı sıra Mustafa Dirin’in kızı Nihan Dirin ile Selçuk Yaşar’ın kızı İdil Yiğitbaşı meclise girdi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri seçiminin ardından EBSO Meclisi, en yaşlı meclis üyesi olan Nedim Uysal’ın başkanlığında ilk meclis toplantısını yaptı. Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı Üyelerinin seçiminin yapıtlığı meclis toplantısında, geçtiğimiz dönem Meclis Başkanı olan Salih Esen yeni dönemde tekrar başkanlığa aday oldu. Esen’in karşısında başkan adayı çıkmazken üyelerin açık oy kullanımı ile Salih Esen EBSO 2018-2022 döneminin Meclis Başkanı oldu. Meclis Başkan Yardımcılığı için ise 3 aday çıktı. Geçtiğimiz dönemde bu görevi yürüten Işın Yılmaz ve Hakkı Attaroğlu tekrar aday olurken, meclis üyesi Temel Şen 3. aday olarak meclis başkan yardımcılığına aday oldu. Meclis Başkan yardımcılığına Işın Yılmaz ve Hakkı Attaroğlu seçildi. Meclis Katip Üye adayları ise Fatih Aracı ve Hüseyin Turhan oldu. Meclis Katip Üye ise Fatih Arıcı oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.