EFELER’DE HIDIRELLEZ BAYRAMI COŞKUSU

EFELER’DE HIDIRELLEZ BAYRAMI COŞKUSU

T.C. Efeler Belediyesi, yazın gelişinin habercisi olan Hıdırellez Bayramı’nı Roman vatandaşlarla birlikte kutladı. Ayter Alanı’nda düzenlenen etkinlik kapsamında Popstar Erkan ve İzmirli Ömer’in verdiği konserlerle vatandaşlar dans ederek eğlendi.

 

Efeler, Hıdırellez’i coşkulu bir şekilde karşıladı. T.C. Efeler Belediyesi’nin organizasyonu ise Ilıcabaşı Mahallesi Ayter Alanı’nda Roman vatandaşlarla beraber gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe, T.C. Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kurukaya Dalar,  Ilıcabaşı Mahallesi Muhtarı Alim Tarım, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Aydın Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Okan Yalçın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ÖZAKCAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz, Hıdırellez’in hikayesini anlattıktan sonra, “ Her yıl düzenlediğimiz Hıdırellez Şenliklerimizin yanın da her zaman yanımızda olan Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’a sonsuz teşekkürler ediyorum” ifadelerini kullandı.Etkinliği ikinci konuşmacısı olarak kürsüye gelen Ilıcabaşı Mahallesi Muhtarı Alim Tarım, “Her yıl 6 Mayıs’ta mahallemizde Hıdırellez şenlikleri düzenlenir. Geçtiğimiz yıl şehitlerimiz olmuştu, dolayısıyla kutlamaları yapmamıştık. Bu yıl tekrar yapıyoruz. Hepinize hoş geldiniz, iyi eğlenceler dilerken yardımlarından dolayı Efeler Belediye Başkanımız Mesut Özakcan’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“DİLEKLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİNİ UMUT EDERİZ”

T.C. Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal’da, “Yazın başlangıcını haber veren, ölümsüzlük suyunu içen Hızır ve İlyas Peygamberlerin buluştuğu gün olarak kabul ettiğimiz, manevi kültürümüz olan günümüzü kutlamak için bir araya geldik. Gül dalına astığınız dileklerin, akarsulara yazdığınız umutlarınızın gerçekleşmesi, Hızır ve İlyas peygamberlerin bastığı yerlerin bereketlendiği gibi elimizi attığımız her yerin, Aydınımızın bereketlenmesi dileği ile sizleri selamlıyor, Belediye Başkanımız Mesut Özakcan adına sevgiler, saygılar sunuyorum. İyi eğlenceler” diye konuştu.Düzenlenen etkinlikte Roman Halk Dansları ekibinin gösterilerinin ardından Popstar Erkan ve İzmirli Ömer konser verdi. Vatandaşlar bol bol dans ederek Hıdırellez Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.