Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması başvuruları sürüyor

Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması başvuruları sürüyor

Konak Belediyesi, teması özgürlük ve demokrasi olarak belirlenen 6. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması başvurularının devam ettiğini duyurdu.

MEDYA EGE- Konak Belediyesi bu yıl 6.sını düzenleyeceği Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması için başvuruların devam ettiğini duyurdu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada “Geleneksel hale getirdiğimiz 6. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması "Demokrasi ve Özgürlük" konulu karikatürlerinizi, 12 Aralık 2022 Cumartesi gününe kadar eflatunnuiryarisma@gmail.com adresine göndere bilirisiniz. Mustafa Bora Portre konusu Cüneyt Arkın ” ifadeleri ile çağrıda bulunuldu.

6-eflatun-nuri-yataypng-09-11-2022-09-41-12-669x.png

Yarışmanın bu yılki teması “demokrasi ve özgürlük” olarak belirlenirken, portre dalında verilen Mustafa Bora Özel Ödülü’nün konusu ise Cüneyt Arkın oldu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur , usta karikatürist Eflatun Nuri’nin anısına her yıl düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması ile ilgili açıklamasında “Bu yıl ise gitgide erozyona uğrayan, her geçen gün geriye gittiğimiz demokrasi ve özgürlüklerle ilgili bir konu seçtik. Ülkemizin en önemli ihtiyacı olan demokrasinin, adaletin tecil etmediği dönemler yaşıyoruz maalesef. İşte sansür yasası gerçekleştirildi. Hele bir 29. madde var ki, insanların özgürlüğünü, eleştirisini ortadan kaldıracak. Bu yasa Anayasa Mahkemesi’ne gidecek. Umudumuz ve beklentimiz o ki, bu yasa iptal edilsin. Zaten özgürlüklerin her geçen gün kısıtlandığı bir ülkede yaşıyoruz. Demokrasi, adalet ve hukuk anlayışı zaten sekteye uğradı. Ama umudumuzu kaybetmeden mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

eflatun-nuride-karikaturistler-demokrasi-ve-ozgurlugu-cizecek4jpeg-14-10-2022-15-08-31.jpeg

ESER GÖNDERİMİNDE SON TARİH 12 ARALIK

6. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması profesyonel ya da amatör her yaştan çizere açık. Çizerler yarışmaya her iki dalda en fazla üç eserlekatılabiliyor. Bu yıl sanatçıların eserlerini gönderebileceği son tarih 12 Aralık olarak belirlendi. Katılımcıların bu tarihe kadar A4 boyutunda olacak eserlerini eflatunnuriyarişma@gmail.com e-posta adresine göndermeleri gerekiyor. Yarışmacıların, karikatürlerini yollarken ad ve soyadları ile açık mektup adresi, telefon numarası ve e-posta adreslerini yazmaları isteniyor. Çizim tekniği serbest olan karikatürler daha önce başka bir yarışmaya katılmış olabiliyor ancak ödül almamış olması şartı aranıyor.

ÖDÜL TÖRENİ YİNE 10 OCAK’TA

Jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren eserler 19 Aralık 2022’de açıklanacak. Yarışmanın ödül töreni de Çalışan Gazeteciler Günü olan 10 Ocak’ta yapılacak.Yarışmada dereceye girenlere plaketlerin yanı sıra para ödülleri de verilecek. Bu yıl birincilik ödülü 10 bin TL, ikincilik ödülü 7 bin TL, üçüncülük ödülü ise 5 bin TL olarak belirlendi. Konak Belediyesi Özel Ödülü 2 bin TL, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü ise 1500 TL olacak. Üç yarışmacıya da 2 bin TL başarı ödülü verilecek. Jüri Özel Ödülü ile Mustafa Bora Portre Ödülü’nü kazanan yarışmacılar ise 1500 TL ödül alacak. Ödüllerden biri de ulusal veya yerel gazetelerde yayımlanmış konuyla bağlantılı karikatüre verilecek. Yarışma karikatürlerinden seçilen eserler belirlenen sanat galerilerinde sergilenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.