Ege Mahallesi'nde ihale zamanı

Ege Mahallesi'nde ihale zamanı

Kentsel dönüşümde büyük hız kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Ege Mahallesi’ndeki 7 hektarlık alanın ilk etabı için yapım ihalesine çıkıyor. İki aşamalı ihalenin teklifleri 6 Temmuz'da alınacak.

Romanların yoğun olarak yaşadığı Konak Ege Mahallesi’nde 1. Etap kentsel dönüşüm çalışması için yüzde 100 uzlaşı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje alanındaki hak sahiplerinin tapularını devir aldı ve yapım ihalesine çıkmak için son hazırlıklarını tamamladı. Sosyal durum, mekânsal öğeler, mülkiyet yapısı, üst ölçekli planlar, mevcut imar planları ile halihazır durum dikkate alınarak, halk katılımının sağlandığı projenin ihalesinin iki aşamada gerçekleşeceği bildirildi. Buna göre firmalardan 6 Temmuz günü teklifler alınacak, 13 Temmuz'da ise mali teklifler açılacak.

1. Etap ihale kapsamında firmalar, Ege Mahallesi'ndeki toplam 9 bin 319 metrekare alandaki adada ticaret, ofis, konut bloğu ile 2 adet konut B bloğu için teklif verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bütün kentsel dönüşüm projelerinde olduğu gibi Ege Mahallesi’nde de yerinde dönüşüm yaparak mahallenin kültürel zenginliğini ve renkliliğini koruyan bir projeyi hayata geçirecek. Dönüşümün tamamı, yeni kent merkezinde yer alan, doğusunda Meles Çayı, batısında İZBAN demiryolu hattı ve Kahramanlar Mahallesi, kuzeyinde Liman Arkası bulunan ve bugün işlevini yitirmiş sanayi alanları ile sınırlanmış 7 hektar büyüklüğündeki bölgede gerçekleştirilecek.

Ege Mahallesi'nde kurulan danışma merkezinde, bölgede yaşayan vatandaşların isteklerini dinleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu gözeterek tasarladığı yeni yaşam alanlarını, Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı bir toplantıda halk ile paylaşmıştı. Büyükşehir Belediyesi, projede ikinci etap için uzlaşma görüşmelerine hala devam ediyor. 

İzmir'deki diğer dönüşüm bölgelerinde durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk büyük adımı Kadifekale'de attı. Bakanlar Kurulu tarafından “Afete Maruz Bölge” ilan edilen 10 mahalledeki 2 bin 300 yapıyı boşaltarak alanı kent ormanına dönüştüren Büyükşehir, bölgede yaşayanları da güvenli konutlarına yerleştirdi.

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi ise "yüzde 100 uzlaşma ve yerinde dönüşüm" modeliyle Türkiye'ye örnek oldu.  İlk etaptaki 9 blok, 280 konut 33 işyerinin inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor. Uzlaşmaların tamamlandığı ikinci etapta 12 blok, 422 konut, 40 işyerinin yapımı için Meclis Kararı alındı.

Aktepe ve Emrez mahallelerini içeren 1 milyon 220 bin metrekare büyüklüğündeki proje alanının kentsel tasarım ve mimari çalışmaları için ulusal çapta “Kentsel Tasarım ve Mimari Fikir Proje yarışması” düzenlendi. Master plan ve mimari avan çalışmaları sürüyor.

Bayraklı'daki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerinin büyük kısmını içeren bölgenin kentsel tasarım ve mimari projeleri tamamlandı. Görüşme ve sözleşme süreci alandaki iletişim merkezinde halen devam ediyor.

180 bin metrekare büyüklüğündeki Örnekköy dönüşüm alanında tapu devirleri hızla devam ediyor. Ardından etaplar halinde yapım ihalesine çıkılacak.

Yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı Ballıkuyu bölgesine ilişkin kentsel tasarım çalışması kamuoyuna tanıtıldı. Ballıkuyu İletişim Ofisi'nde görüşmelere başlandı.

Çiğli Güzeltepe dönüşüm alanında halihazır durumun tespitine ve proje hazırlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.