Ege Üniversitesi 6 kurumun listesinde yer aldı

Ege Üniversitesi 6 kurumun listesinde yer aldı

Ege Üniversitesi, dünya genel sıralaması yapan 6 kurumun listesine girmeyi başardı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından hazırlanan ve Türk üniversitelerinin 2017 dünya genel sıralamalarındaki durumunu gösteren rapora göre, Ege Üniversitesi, dünya genel sıralaması yapan 6 kurumun listesine girmeyi başardı.

 URAP tarafından, Türk üniversitelerinin 2017 yılı dünya genel sıralamalarındaki durumunu gösteren rapor hazırlandı. Raporda, üniversite yöneticilerine, akademisyenlere, öğrencilere ve yükseköğretimdeki gelişmeleri takip edenlere yönelik, 2017'de yayımlanan 10 farklı dünya genel sıralamasında 160 Türk üniversitesinin son durumuna yer verildi.

Ege Üniversitesi Dünya genel sıralaması yapan WEBOMETRICS, URAP, SCIMAGO, US NEWS AND WORLD REPORT, LEIDEN, CWUR kurumların listesinde yer buldu. 2012-2016 yılları arasındaki makaleler değerlendirmeye alındığında Ege Üniversitesinin ilk yüzde 25’lik dilimde 1188, ikinci yüzde 25’lik dilimde 1116, üçüncü yüzde 25’lik dilimde 1269 ve son yüzde 25’lik dilimde 1804 yayını bulunuyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Yeni dönemde Ege Üniversitemizin adını araştırma üniversiteleri arasına iki yıl içerisinde yazdırmayı hedefliyoruz. Türk üniversitelerinin dünya sıralamalarda yükselebilmesi için biz üniversite yöneticilerine önemli görevler düşüyor. Bizlerin, akademisyenleri etki değeri çok düşük olan dergilerde makale yayımlamak yerine, kabul oranı düşük ama etki değeri yüksek olan dergilere yönelmeleri için ödüllerle teşvik etmemiz gerekiyor. Ege Üniversitesi, en saygın dergilerdeki makale sayılarını artıracak olan çok değerli akademisyenlere sahip. Bizlere düşen görev ise akademisyenlerimizin motivasyonunu arttırarak onlara destek olmak. Bunları yapabilirsek üniversitemiz ülkemizde ve dünyada hak ettiği yerlere gelecektir ” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.