Ege Üniversitesi öğrencileri korku içinde!

Ege Üniversitesi öğrencileri korku içinde!

Ali Eyce yazdı; Ege Üniversitesi öğrencileri korku içinde!

İzmir’in en köklü ve saygın üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitesi’nin Bornova yerleşkesinden haber var.

Haber olarak yazmak yerine köşe yazısı olarak yazmakta var.

Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Necdet Budak’ın ne kadar öğrenci ve eğitim sevdalısı olduğunu bilen bilir, bilmeyen de bilsin.

Sayın Rektörümüz belki bilgi sahibidir, belki de değildir şimdi olacaktır, bilgisine.

Ege Üniversitesi’nin Bornova’daki yerleşkesi sokak köpeklerinin istilasına uğramış durumda.

Üniversitedeki öğretim görevlilerinin ve öğrencilerinin hayvan sevgisini sorgulamak gibi bir niyetim yok ama üniversite öğrencilerine saldıran sokak köpeklerinin kontrol edilmesini dilemek, beklemek gibi bir niyetim var.

Üstüne üstelik Ege Üniversitesi’nde Laborant ve Veteriner Sağlık programı eğitimi var iken, başıboş sokak köpeklerinin başıboş varlığı bir kenara, öğrencilere saldıracak derecede saldırgan hal ve hareket içinde olmaları ciddi şekilde düşündürücü.

Ege Üniversitesi’nin dört tarafından bulunan ve sadece insan odaklı görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, sokak hayvanlarıyla ilgili bir tasarrufta bulunmasını tabi ki beklemiyoruz.

Onların tasarrufunun normal olmayacağını, hayvan haklarına karşı saldırı olacağını gayet iyi biliyoruz.

Ama üniversitesi içinde Veteriner Sağlık programı var ise, buradaki eğitimciler ve öğrenciler için Ege Üniversitesi Bornova Yerleşkesi, başıboş sokak köpekleriyle tam anlamıyla pratik eğitim alanı.

Sokak köpeklerinin vatandaşlara karşı saldırılarının her geçen gün arttığı, sokak hayvanlarının insanları bir et parçası gibi parçalamaya çalıştığı görüntülerin her geçen gün arttığı, bazı insanların bu saldırılarda hayatlarını kaybettiği haberlerinin her geçen gün arttığı bir dönemde Ege Üniversitesi’nde öğrencilerin kampüs içindeki sokak hayvanlarıyla ilgili tedirginlikleri çok ciddiye alınmalı.

Kaçabilenin, kendini korumasını bilenin, hayvanın hal ve hareketlerinden anlayabilen öğrenci için sorun yok, onlar bir şekilde kendilerini koruyabiliyorlar.

Ya bunlardan anlamayan, hayvan korkusunu içinde taşıyan öğrencilerin hali.

Eğitim görmek için gönül rahatlığıyla geldiği Ege Üniversitesi Bornova Yerleşkesine girdiği andan itibaren, yürüdüğü boş yolda, yanından geçtiği boş araziden her an bir köpek çıkacak, saldıracak ve ısıracak gibi bir tedirginlik içinde eğitim alanına ulaşmaya çalışmalarının hiçbir mantıkla izahı yok.

Bir dönem okuduğum ve mezunu olduğum Ege Üniversitesi’nin yönetiminin bu konuda gelen şikâyet ve ihbarlarla bilgilendirmemizi böylece yapmış olalım.

Yapmış olalım ki, yarın bir hayvanın saldırısında yaralanan öğrenci olayı haber olarak düştüğünde, kimse bilmiyorduk, görmüyorduk, kimse de bir şey demedi, yazmadı, söylemedi düşüncesiyle hareket edip, kendisini olabilecek, olmasını istememekle birlikte, felakette kendisinin masum görmesin.

Hayvanları sevelim ama onları sevilmeyecek hallerde bırakıp, insanlara kötülük yapacak hareketlerde de bırakmayalım.

Vesselam!

3373505-1200x627.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.