Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından yenilendi

Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından yenilendi

Futbol kulüplerinden golf sahalarına, çimin uzmanları Ege Üniversitesi’nde

 

İZMİR(Ege Ajans)-Bayındır ilçe stadyumu futbol sahası, Türkiye’nin ilk ve tek Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Programında eğitimlerini sürdüren Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yeniden çimlendirdi.

Türkiye’nin ilk ve tek Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Programı olan Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu, gerek mezunlarının başarıları, gerekse de mezun olacak öğrencilerinin çalışmaları ile göz dolduruyor. Devletin en üst kademelerinde, Riva Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde özel sektör bünyesinde, Osmanlıspor, Başakşehir ve Göztepe futbol kulüplerinde, Bornova stadında görev yapan mezunları bulunan program, bu yıl üçüncü dönem mezunlarını vermeye hazırlanıyor. Maçların bitmesinin ardından Spor Alanlarında Çim dersi kapsamında Bayındır ilçe stadyumu futbol sahasını yenileyen program öğrencileri, gelecekte ne kadar başarılı olacaklarının sinyalini şimdiden verdi.

Sektörden tam destek
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin Bayındır stadı futbol sahasını kendilerine açması sayesinde böyle bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Salman, “Özel sektör aynı işlemi yapsa yüksek maliyetlerde bir bütçe çıkabilirdi. Ancak sektörle bağımızın güçlü olması burada da kendini gösterdi. Gübre, mikroorganizmalar, tohum, makine ve ekipmanları sektör temsilcilerimiz tarafından programımıza ve eğitime destek amacıyla hiçbir ücret talep edilmeden karşılanırken, ekim, uygulama, bakım ve sulamadan çizgi çizimine kadar geri kalan tüm işler öğrencilerimiz tarafından uygulamalı olarak yapıldı. Çok güzel bir sonuca ulaştık” açıklamasında bulundu. Sektörle işbirliği ilişkilerinin yeni ürün geliştirmesi amacına da hizmet ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Salman, “Sektörde firmalara çağrıda bulunuyoruz, ürünlerinizi getirin, birlikte deneyelim ve sonuçlarına göre değerlendirelim diye. Böylece çok gelişim gösteren ürünler ile az gelişim gösteren ürünleri bir araya getirerek yeni araştırmalar yapıyoruz” dedi.

Sektörle aynı dili konuşan ara eleman ihtiyacı karşılanıyor
Çim alanların, yoğun emek isteyen ve dört mevsim bakım isteyen zor alanlar olarak tanımlayan Program Koordinatörü Salman, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine bağlı ilgili bölümlerin uzman akademik kadrosunun desteği ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda eğitim içeriği ve ders müfredatının belirlendiğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Arena statlarında sahaların çimleri ile ilgili sorunların gözlemlenebildiğini ifade eden Salman, “Bu canlı materyali koruyabilecek, onun dilinden anlayacak, aynı terminolojiyi konuşabilecek arkadaşlara ihtiyaç var. Bizim amacımız bu kişileri yetiştirmek” dedi. Ali Salman, yapımı 1 milyon Türk lirası gibi maliyetlere ulaşabilen futbol sahalarına gerekli bakımın yapılmaması halinde milyon dolarlar ödenerek transfer edilen futbolcuların sakatlıklar yaşamasına zemin oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Staj yerleri arasında Arenalar ve golf sahaları da var
Mezunlarının, tohum ve gübre satışı yapan firmalarda, belediyelerin park ve bahçe müdürlüklerinde, hazır çim üretim firmalarında, peyzaj mimarlığı hizmeti veren firmalarda, futbol sahaları, golf sahaları ve oteller gibi çim konusunda hizmet gösteren işletmeler ile kamu kurumları gibi yerlerde çalışma olanağına sahip olduklarını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Ali Salman, bu geniş yelpazedeki çalışma olanağı nedeni ile öğrencilerin staj yapacakları yerleri büyük bir özenle seçtiklerini söyledi. Uygulamalı eğitim boyunca yeni makine ve ekipman tanımanın öğrenciler için büyük avantaj olduğunu dile getiren Salman, öğrencilerinin hali hazırda Fenerbahçe Vodafon Arena, Galatasaray Türk Telekom Arena, Başakşehir, Bursaspor, Rizespor, golf sahaları gibi çok iyi yerlerde staj yapmaya kabul edildikleri bilgisini verdi.

En başarılılar kız öğrenciler
Programı tercih eden öğrenciler arasında kız öğrenciler olmasının başta kendilerini endişelendirdiğini ancak en başarılı mezunlarını da kız öğrencilerden verdiklerini ifade eden Salman, “Devletin en üst kademelerinde, Riva Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri gibi birçok yerde bizleri kız öğrencilerimiz temsil ettiği için çok gururluyuz” dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı düzeyinde görüşmelerde, ilgili kurum ve kuruluşlarda Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Programı mezunlarına istihdamda yer verilmesinin zorunlu tutulması çalışmalarının devam ettiğini belirten Salman, istekli ve donanımlı bir yeni mezunun bu günün şartlarında bin 800 TL ile 3 bin 500 TL aralığında ücretle işe başladığını sözlerine ekledi.

unnamed-(3)-130.jpgunnamed-(1)-191.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.