Ege Üniversitesi’nde “22. Tiyatro Günleri” başladı

Ege Üniversitesi’nde “22. Tiyatro Günleri” başladı

Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun geleneksel olarak gerçekleştirdiği “22. Tiyatro Günleri” başladı. Tiyatro oyunları 13 Mayıs tarihine kadar Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Evinde gösterime sunulacak.

Gösterimde Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu, Celal Bayar Üniversitesi Kültür Sanat Topluluğu, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları sahne alacak.

         Topluluğun faaliyet sürecine değinen Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu Üyesi Onur Tekçi  “Topluluk olarak her yıl eylül ayında yeni alımlar yapıyoruz. Sonra sürecimizi başlıyor. Yeni arkadaşlarla birlikte oyunculuk çalışmalarına başlıyoruz. Sergilediğimiz her oyunu bir önceki yıldan seçiyoruz. Bu doğrultuda oyunumuzun çalışmalarına da erken başlamış oluyoruz. Ekibimizde bir yönetmen ya da bir eğitici yok. Tamamen kolektif bir şekilde devam ediyoruz. Topluluk bazı aktarımlarla ilerliyor. Her grubun bir aktarımı var eski arkadaşlar yeni arkadaşlara aktarım yapıyor” dedi.

         Tatil bitiminden on beş gün önce toplanıp dönemdeki yeni oyunun çalışmalarına başladıklarına değinen Tekçi,  “Yeni oyunumuzun çalışmalarına başlarken geçen yılki oyunumuzu kampüs içerisinde oynanamaya devam ediyoruz. Yeni oyunumuzu ise her yıl 27 Mart Tiyatrolar Günün de sergiliyoruz” dedi. Ankara, İstanbul, Eskişehir gibi illerde turneler yaptıklarının altını çizen Tekçi  “Çeşitli illerde tiyatro şenliklerinde oyunlarımızı sergiliyoruz daha sonra ise Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğumuzun şenliği başlıyor. Genellikle bu süreç mayıs ayına denk geliyor. Şenlikte diğer üniversitelerin tiyatro toplulukları bize eşlik ediyor. Onlarla birlikte şenliğimizi gerçekleştiriyor olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

         Ege Üniversitesi mezunlarından oluşan Ege Sanat Atölyesi’ne de dikkat çeken Tekçi Ege Sanat Atölyesinin son dönemlerde aktif olarak ilerlediklerine vurgu yaptı. Tekçi “Tiyatroculuğu profesyonel bir biçimde devam ettirmeye çalışan Ege Sanat Atölyesi ekibi hem iş hayatlarını hem tiyatro hayatlarını beraber yürütüyorlar. Bu yıl çıkarmış oldukları oyunları da var. Onlar her yıl olabildiğince oyun çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.