Ege Üniversitesi’ne anlamlı teşekkür

Ege Üniversitesi’ne anlamlı teşekkür

3 yıldan bu yana kampüs genelinde kimyasal atıkların ayrılması, etiketlenmesi ve bertaraf edilmesi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar nedeni ile Türkiye’ye örnek olan Ege Üniversitesi’ne 5 Haziran Dünya Çevre Gününde teşekkür belgesi takdim edildi.

 

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlik programı açılışı, İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle yapıldı. Bilimsel araştırmalar sırasında meydana çıkan tehlikeli kimyasal atıkların üretildikleri yerlerde ayrılması, etiketlenmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiği kodlar dahilinde güvenli depolarda geçici olarak saklanması ve bakanlığı lisans verdiği nihai firmalarla bertarafının sağlanması konularında kampüs genelinde yapılan çalışmaların tüm Türkiye’ye örnek olması nedeni ile Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar’a, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.  

EGE ÜNİVERSİTESİ’NİN KARBON AYAK İZİ ÇIKARILIYOR

Ege Üniversitesi’nde uzun yıllardır yeşil üniversite, sürdürülebilir kampüs çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Azbar, “Şu an Ege Üniversitesi’nin karbon ayak izi ve su ayak izini çıkarmaya çalışıyoruz. Referans olarak neredeyiz, nerede olmamız gerekiyor? Kendimize hedefler koymak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde çevreye olan baskımızı azaltalım üniversite olarak istiyoruz” açıklamasında bulundu. Tehlikeli atıkların kampüs genelinde bertaraf edilmesi konusunda 3 yılda gelinen noktayı değerlendiren Azbar, “Ege Üniversitesi, Türkiye’de kurumsal anlamda tehlikeli atıkları kampüs genelinde bakanlığın belirlediği koşullarda bertaraf eden tek üniversitedir. Bölümler bazında yapan üniversiteler vardır ancak tüm kuruma bunu yayabilen ilk üniversite, Ege Üniversitesidir” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.