EGE ÜNİVERSİTESİ’NE DÖRT YENİ BÖLÜM

EGE ÜNİVERSİTESİ’NE DÖRT YENİ BÖLÜM

Ege Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümleri  kurulması teklifi YÖK tarafından onaylandı.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde dört yeni bölüm kurulması teklifi Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. Buna gore; fakülte kurulu tarafından önerilen ve Ege Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümleri  kurulması teklifi YÖK tarafından da onaylandı.
Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin; YÖK tarafından onaylanan dört bölümünün kuruluş çalışmaları yürütülen fakültenin aynı zamanda ilk dört bölümü olduğunu kaydederek; Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Mimarlık ve Grafik Tasarım Bölümleri ile  fakülte için önemli bir temel oluşturulduğunu belirtti. 
Prof. Dr. Gültekin, ileri dönemlerde ülkemizin sanatsal  gelişimine katkıda bulunacak bölümlerin yanı sıra; ülkemizin sanat ve mimari alanında güçlü mirasını  destekleyen yeni bölümleri açılmasının da önerileceğini vurguladı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.