EGE-UZEM’de ilk ders heyecanı yaşandı

EGE-UZEM’de ilk ders heyecanı yaşandı

Ege'nin 60 yılı aşan deneyimini dijital ortama taşıyan EGE-UZEM, çalışmalarına Rektör Prof. Dr. Budak’ın Ege Üniversitesi’nin vizyonunu anlattığı ilk dersiyle başladı.

Ege Üniversitesi’nde farklı fakülteler tarafından uzaktan eğitim yoluyla yürütülen yüksek lisans, lisans ve ön lisans programları Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (EGE-UZEM) çatısı altında bir araya getirildi.

Bahar yarı yılında eğitim ve öğretime başlayan Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezinde açılış dersini ise  EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak verdi.

Ege Üniversitesinin Türkiye’nin 4. sırada kurulan üniversitesi olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Budak, “Amacımız pek çok ilk imza atan üniversitemizi araştırma üniversitesi yapmak. Bu amacımızın yanında sağlık, mühendislik ve fen bilimlerinde ihtisaslaşma yolunda ilerlemeyi planlıyoruz. Özellikle sağlık alanında Tıp Fakültemizin başarıları hem ülkemizin hem de bizlerin göğsünü kabartıyor. Tüm bunları planlarken dijital çağa uygun projeleri de hayata geçireceğiz. Üniversitemizin birikimini kampüsümüzün dışına da taşıyacak olan Uzaktan Eğitim Merkezimiz bu amaca hizmet edecek.  Merkezimizin öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ege Üniversitesi ruhunu ve birikimini kampüs sınırlarımızın dışına taşıyacak olan merkezimizin kuruluşunda görev alan herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.  

Göreve geldiği ilk günden itibaren pek çok projenin yanında uzaktan eğitimi tek bir merkezde toplama düşüncesinin olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, ‘‘EGE-UZEM’i araştırma üniversitesi adayı olan üniversitemize kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Merkezimizin kurulmasıyla güvenin ve başarının simgesi olan Ege Üniversitesi markasını daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

EGE-UZEM’de verilecek hizmetler

Ege Üniversitesinin bölgenin ve ülkenin ihtiyaçlarına yönelik eğitimleri daha geniş kitleler ile buluşturmayı amaçlayan merkezde verilecek hizmetler ise şöyle:

●       Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora dahil tüm eğitim programları kapsamında uzaktan yapılan eğitim için plan, program, koordinasyon ve uygulama faaliyetleri yürütülecek ve serfika/kurs eğitimleri açacak.

●       Kurum ve kuruluşların uzaktan eğitim ihtiyaç ve isteklerine yardımcı olunacak ve ihtiyaçlar doğrultusunda sertifika/kurs eğitimleri açacak.

●       Kamu ve özel sektör kurumlarının eğitim programlarını uzaktan eğitim sistemlerini geliştirmelerine katkıda bulunulacak ve bu amaçla hizmet verilecek.

●       Uzaktan eğitimle gerçekleştirilecek ders, seminer veya kurslar için öğretim materyalleri geliştirilecek.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.