EgeArt için 40 kişilik dev orkestra kuruldu

EgeArt için 40 kişilik dev orkestra kuruldu

Ege Üniversitesi bu sene yedincisi düzenlenen EgeArt Sanat Günleri kapsamında Kuşadası’nda düzenlenen Kuşadası EgeArt etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

21 ülkeden 25 sanatçının katılımıyla gerçekleşen “Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı” ve çeşitli sergi etkinliklerinin ardından EgeArt Sanat Günleri için özel olarak kurulan  40 kişilik dev orkestra konseri için adada geri sayım başladı. İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları ile Naz Makamı Müzik Topluluğu'ndan oluşan ve EgeArt için özel olarak kurulan  dev orkestra  17 Ekim 2017 Salı günü saat 20.00’de Ada Kültür Merkezi’nde Konser verecek.

 

Orkestra şefliğini Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Gülbey Usta’nın yaptığı konserin başsolistliğini İzmir Devlet Opera ve Balesi Fagot sanatçısı  Aşkın Usta üstleniyor. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr Bilgehan Gültekin; sahne etkinlikleri açılışını 5 Ekim tarihinde  yaptıklarını ve EgeArt için özel olarak kurulan  üç ayrı orkestra ve müzik topluluğu ile  Ekim ayı boyunca konser organizasyonları  gerçekleşeceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.