EGEART KONFERANS KONUSU OLDU

EGEART KONFERANS KONUSU OLDU

Ege Üniversitesi tarafından bu sene yedincisi gerçekleştirilen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri; Japonya’da etkin bir kültürel diplomasi aracı olarak konferans konusu oldu.

Toplantıya davet  edilen tek Türk akademisyen olan, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Aydemir,Uluslararası Osaka Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta 7. Uluslararası EgeArt Sanat günleri etkinliklerini kültürel diplomasi açısından ülkenin uluslararası itibarına katkı sağlayan güçlü bir proje olarak değerlendirdi.
 
Bu sene ‘İpek Yolu Sanatçılarını Ege’de Buluşturuyoruz ‘sloganı ile düzenlenen ve İpek Yolu temasını belirleyen EgeArt Sanat Günleri, 20 Eylül’de başlayan programı çerçevesinde pek çok kültürel diplomasi örneği sundu. “Avrupa Birliği - Türkiye İlişkilerinde Bir Kamu Diplomasisi Uygulaması Olarak Sivil Toplum Diyaloğu" başlıklı konferans sunumunda,  Emrah Aydemir, sanat ve kültür projelerinin bir kamu diplomasisi aracı olduğu ve 7. Uluslararası EgeArt sanat günlerinin etkili bir kamu diplomasisi platformu olduğunu kaydetti.
 
Avrupa Birliği’nin çok katmanlı projeler ve programlara dayanan bir kamu diplomasisi anlayışıyla Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nı kamuoyu algısını etkilemek üzere kullandığını belirten Aydemir, EgeArt Sanat Günlerinin içeriği, uluslararası konukları, etkinlik bağlamı ve paydaşları ile, sivil toplum ağını itibar yönetimi perspektifinde destekleyen anlamlı bir etkinlik olduğunu kaydetti.
 
Aydemir ayrıca, Ege Üniversitesi tarafından bu sene yedincisi düzenlenen Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’nin ipek yolu teması ile kamuoyuna güçlü bir çağrı yaptığını ve akademik bir perspektifte incelendiğinde etkin bir barış diplomasisi çerçevesi çizdiğini  vurguladı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.