Ege’de “Akademik OneFile” semineri

Ege’de “Akademik OneFile” semineri

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde Gale Academic OneFile semineri düzenlendi.

İsmail Çelik- Gökçe Nur Avcı / İZMİR(Ege Ajans) - Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde Gale Academic OneFile semineri düzenlendi.  Seminerde  Gale Cengage Firması Türkiye Temsilcisi Kemal Çelik, akademisyenlere elektronik ortamdaki yayınlar hakkında bilgi verdi. Seminere, Ege Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden akademisyenler katıldı.

Gale Cengage Firmasının dünyadaki en büyük uluslararası yayımcı firmalardan biri olduğunu söyleyen  Çelik, “Gelişen teknoloji ile beraber dijital yayıncılık her geçen gün önemini daha da arttırıyor. Biz de dünyanın her yerindeki üniversitelerle çalışmaktayız. 2002 yılında The Times ile anlaşma yaparak The Times’ın koleksiyonunu dijital hale getirdik. Serüvenimiz böylece başlamış oldu.  Ege Üniversitesi etkileşim halinde olduğumuz  üniversitelerden bir tanesi. EÜ Kütüphanesi vasıtasıyla veri tabanımıza kazandırmış olduğumuz bir çok kaynak var. Ege Üniversitesi ile 10 haftadır çalışmaktayız. Ancak elektronik kitapların kullanımı 4 yıldır var. Biz çalışmalarımıza Ege Üniversitesi’nin akademisyenlerinin talepleri doğrultusunda yön vermekteyiz.  Gelecek olan talepler doğrultusunda seminerlerimize devam edeceğiz.  Amacımız,platformların en etkili şekilde kullanılmasını sağlamak” diye konuştu.

Türkiye’de bilim   üreten dergilerin Academic OneFile’a   başvurmasının önemli olduğunu söyleyen  Çelik, “Bugüne kadar  11 bin’den fazla hakemli ve 8 bin 300’den fazlası metin, 17 bin 500 dergide 75 milyon makale ve video yayınladık. Bize başvuran başarılı dergilerinde makalelerine yer vermek isteriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.