Ege’de Prof. Dr. Nuri Bilgin,  unutulmadı

Ege’de Prof. Dr. Nuri Bilgin, unutulmadı

Doç. Dr. Teközel, “Hem Türkiye hem de üniversitemiz için çok önemli bir akademisyendi” şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde “Nuri Bilgin’i Anma” programı düzenlendi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Nuri Bilgin, vefatının üçüncü yılında unutulmadı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma programına Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eşref Abay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 Anma programının açılışında konuşan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Teközel, “Prof. Dr. Nuri Bilgin hem Türkiye hem de üniversitemiz için çok önemli bir akademisyendi. Nuri Bilgin çalışma alanını genişletip zenginleştiren bir bilim insanıydı. Psikolojiyi hapsolduğu alandan çıkarıp özgürleştirmeyi kendisine ilke edinmişti. Bunu tek örnek ile açıklayacak olursak eğer 1984’te Seminer dergisinde yayınlanan makalesinde Flaubert’in Madame Bovary romanını kendi bakış açısı ile yorumladı. Nuri Bilgin roman kahramanlarını kıyafet üzerinden tanımlamamızı sağladı” diye konuştu.

 İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Arkonaç, “Psikolojide farklı düşünmek, farklı sorular sormak: Nuri Bilgin’den başlayarak…” konulu konferans verdi. Prof. Dr.Sibel Arkonaç,  “Prof. Dr. Nuri Bilgin Hoca otuz üç yıllık akademik kariyerimde bugünlere gelmemde ve başarılarımda çok büyük öneme sahiptir. Yaptığım bütün projelerimde beni destekleyerek farklı alanlarda da gelişmemi sağlamıştır” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.