EGEKOBİDER’DE  YENİ YÖNETİM İŞ BAŞINDA

EGEKOBİDER’DE  YENİ YÖNETİM İŞ BAŞINDA

EGEKOBİDER’de yapılan genel kurul ile yeni yönetim belirlenerek iş başı yaptı.

 

Kurucu Genel Başkan Fettah Güventürk’ten görevi devralan yeni yönetim kurulu, kendi içlerinde yaptıkları oylama ile Seyitler Kimya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Halil Karakaya’yı başkan seçtiler.13 yıl önce İzmir’de birçok sanayicinin önderliği ile, KOBİ’lerin sorunlarına çözüm bulmak, farklı platformlarda sorunlarını dile getirmek için kurulmuş olan EGEKOBİDER’de başkan Fettah Güventürk, genel kurulda bayrağı yeni yönetime devretti. Kurucu Başkan Fettah Güventürk’ün dernek içinde danışma kurulu üyesi olarak görev yapacağı yeni yönetim kurulu vakit kaybetmeden projeler üretmeye başladı.

Ortak Akıl

KOBİ’lerin temel sorunlarından bir tanesinin büyük ölçekli şirketlerle rekabetin yanında üretim ve yönetim kalitesi olarak eksiklikleri olduğunu vurgulayan Başkan Halil Karakaya “Bu konularda KOBİ’lere ortak akıl ile farklı yollar sunacağız. Bir soruna tek başıma, kendi vizyonum ve bilgi becerimle, sınırlı çözüm üretebilirim. Ama 50-100 üyeyi bir ortak platformda buluşturabilirsek, o sayıda genel müdürü, pazarlama, üretim müdürü olur. Sorunu veya çözümü birbirimizle paylaşabilmeliyiz. Ortak aklı kullanmak en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Üyeler arası ticaret

Ayrıca üyeler arası ticaretin başlatılması gerektiğini belirten Karakaya, “Üyelerimiz arasında hemen hemen hiç ticaret yok. İçimizde hepimizin hizmet veya ürün alımı yaptığı hukukçu da var, mali müşavir de var, sigortacı da var, üretici de var. Hatta benim yöneticisi olduğum şirketin teknik anlamda ihtiyacı olan bazı malzemeleri üreten ve satan da var. Neden ben bunları dışardan alayım. Kendi içimizde ticareti canlandırmalıyız. İnternet sitemizi üyelerimizin aktif olarak katılacakları bir platform haline getirerek KOBİSİRİ adı altında bir uygulama ile yaşadığımız sorunlara ortak akıl ile çözüm bulacağız” dedi.

İşbirliği Şirketi Geliyor

Ortak akıl ve üyeler arası ticaretin dışında bir önemli projelerinin daha olduğunu vurgulayan Karakaya, üyeler arasında bulunmayan mal ve hizmetleri üyeler adına dışardan temin edecek olan bir şirket kuracaklarını ifade etti. Üyelerin sermaye koymasına gerek kalmadan, teşviklerle kurulacak olan yeni şirketin adının da EGEKOBİDER İşibirliği Güçbirliği Sanayi Ticaret A.Ş. olacağını söyleyen Karakaya, “Yönetimin üzerinde çalıştığı projelerin başında da bu şirket geliyor. İzmir’de ve Ege’de başarısız olmuş birçok iş birliği, güç birliği projeleri maalesef var. Neden olmamış, hataları nerelerde yaptılar, inceleyip o hatalara düşmeden, bünyemizdeki şirketlerin ihtiyacı olan mal ve hizmetleri üyeler adına uygun şartlarda temin edecek olan bu şirketi de en kısa zamanda kuracağız” diye konuştu.

EGEKOBİDER Yeni Yönetimi:

Halil Karakaya, Mehmet Demir, Sami Arslan, Şentürk Apaydın, Kemal Yanık, Mehmet Hepzarif, Ahmet Gökmen, Sedef Üstüner, Efe Göktoğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.