Eğer çayınızı şekerli içiyorsanız!

Eğer çayınızı şekerli içiyorsanız!

Sabahları artık gelenek haline gelen çay içme alışkanlığında ülkemiz 2. sırada.

Sabah kahvaltılarında, akşam yemeklerinden sonra sürekli olarak tükettiğiniz çayın dozunu kaçırdığımızda sağlığımıza olan olumsuz yönlerini biliyor musunuz?


Çay vücudun demir emilimini etkilemektedir. Her sabah içilen çay kansızlığa davetiye çıkarır. Araştırmalara göre günde 4-5 bardak çay içmek ilerleyen zamanlarda anemiye dolayısıyla kansızlığa sebep olabiliyor. Kafein dendiğinde aklımıza ilk olarak kahve gelse de çay da içinde azımsanmayacak miktarda kafein bulundurur. Geç saatlerde içildiğinde uykunuzu kaçırmanın yanında mide ağrısına yol açabilir. Aşırı tüketiminde baş ağrısına yol açabilir ve migren atağını tetikleyebilir.


Çay dediğiniz zaman aklınıza şekerde geliyorsa büyük tehlikedesiniz.  Çaya şeker atmanız, kan şekerinizin yükselmesine, uzun süreli kullanımında şeker hastalığına neden olabilir.

Çayın sağlığımıza kötü yönde etki etmemesi için nasıl tüketmeliyiz?


• Çayı kahvaltıyla birlikte değil de kahvaltınızdan 30 dakika – 1 saat sonra içebilirsiniz. Bunu diğer öğünleriniz için de uygulayabilirsiniz.


• Demliğinize veya bardağınıza bir dilim limon atabilirsiniz. Limonun antioksidan özelliği çayı daha sağlıklı bir hale getirecektir.


• Demliğinizdeki çayı belirli aralıklarla değiştirip çayın içindeki zararlı maddeleri demine vermesine engel olabilirsiniz, çayınızı sürekli taze bir halde tüketebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.