Ege'ye ODTÜ'lülerden hediye orman

Ege'ye ODTÜ'lülerden hediye orman

Geçtiğimiz aylarda Ege Bölgesi’nde yaşadığımız büyük yangınlar ve Ankara ODTÜ’de yol çalışması için yapılan ağaç kesimi ODTÜ Ege Mezunlar Derneği'ni harekete geçirdi. 

Ege Orman Vakfı ile işbirliği yapan ODTÜ Ege Mezunlar Derneği, Tire-Yeğenli Köyü mevkiinde orman oluşturmak üzere ağaçlandırma kampanyası başlattı. 
Dernek yetkilileri, “ Ege Orman Vakfı ile görüşerek, yanan orman alanlarında hatıra ormanı tesis edemeyeceğimizi, yanan alanların Orman Bakanlığı tarafından ağaçlandırıldığı bilgisini aldık. Bunun üzerine Tire-Yeğenli Köyü mevkiinde devam eden ağaçlandırma projesinde orman oluşturmaya karar verdik. Ormanımızda dikilen fıstık çamları ile kırsal kalkınmaya da destek vereceğiz.” diye konuştu. 

19 Kasım Pazar günü, 12.00-14.00 saatleri arasında, Tire, Yeğenli Köyü’nde gerçekleştirecekleri Ağaç Dikme Şenliği ve 2018 yılı Nisan ayı sonuna kadar sürdürecekleri “beş bin bir fidan bağışı kampanyası” sayesinde, ODTÜ Ege Mezunlar Derneği, Ege bölgesine yeni bir orman kazandırmayı hedefliyor. Dernek yetkilileri, bu kampanya ile amaçlarının, Türkiye’de ve Ege bölgesinde yaşanan hızlı ormansızlaşmaya ve bunun gelecek için yaratacağı tehditlere kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu belirtiyor. 

"Biz bozkırı yeşerten bir okulun mezunlarıyız. Bu nedenle ağacın, ormanın ve yeşilin değerini çok iyi biliyoruz" şeklinde görüş bildiren ODTÜ Ege Mezunlar Derneği yöneticileri, bugüne kadar Egelilerin katılımıyla 2500 fidan bağışı yapıldığını ve 2500 fidan daha bağışlanması ile İzmir’in yeni bir ormana kavuşacağını söylüyor, ve uzun dönemli hedeflerinin Ege'nin her iline bir orman kazandırmak olduğunu ekliyor. 

Konak Belediyesi’nin de desteği ile Nisan 2018'e kadar sürecek olan kampanyaya katılmak isteyen tüm Egeliler, ODTÜ Ege Mezunlar Derneği ile telefon, internet, e-posta yolu ile iletişime geçip, gerekli maddi ve manevi katkılarını doğrudan derneğe iletebilecek ve Ege'nin yeni bir orman kazanmasına katkıda bulunabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.