“EĞİTİMDE GÜVENLİ GELECEK”

“EĞİTİMDE GÜVENLİ GELECEK”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kültürünün yerleşmesini teşvik etmek amacıyla Okullar/Kurumlar arası ödüllü İSG yarışması başlattı.

Ülkemizde bu amaçla ilk kez düzenlenen yarışmayla ilgili olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ; “İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun; yasal zorunluluk olmasının yanında, bir anlayış ve kültür meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bakanlığımız Stratejik Planında yer alan; Eğitim ve Öğretim Sisteminin Sorun ve Gelişim Alanlarını iyileştirme stratejisi doğrultusunda, eğitim kurumlarımızda, çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren benimsetilmesi gereken bir konudur. Öğrencilerimizin, geleceğin çalışan adayları olduğu düşünüldüğünde bu konuda öğretmen ve idarecilerimize ne kadar fazla vicdani sorumluluk getirdiği daha iyi anlaşılacaktır. Ülkemizde okullar ve kurumlar arasında ilk defa uygulanan bu yarışmayla; okullarımızdaki sağlık ve güvenlik şartlarını iyileştirmeyi hedefliyor ve bu konuda okullarımızı teşvik ediyoruz. İSG Kültürü konusunda, toplumda ve sektörde farkındalık oluşturmak diğer hedeflerimizdendir.” dedi.
 
İzmir’de “Eğitimde Güvenli Gelecek” sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Ömer YAHŞİ;
“ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında daha önce imzalan protokolle de; okullarımızda yetişen neslin yani geleceğin iş gücünün, erken yaşlarda sosyal güvenlik ve iş güvenliği kavramlarıyla tanışmalarını hedefledik. Yeni hayata geçirdiğimiz “Eğitimde Güvenli Gelecek” yarışması da bu alanda yaptığımız çalışmalardan biri olacaktır. “Eğitimde Güvenli Gelecek” yarışması sonucunda verilecek ödüller, okullarımızın İSG şartlarının iyileştirilmesi için kullanılacaktır. Bu vesile ile okullarımızın İSG şartlarının iyileştirilmesi için yapılan değerli çalışmaları perçinlemiş olacağız.” dedi.
 
Eğitimde Güvenli Gelecek İSG Yarışması Jürisi,  İş Sağlığı ve Güvenliği alanında çalışmaları olan kurum ve kuruluşlardaki katılımcılardan oluşturulmuştur. Ön eleme aşamalarından geçen okul/kurumlarımız, Jürimiz tarafından son kez değerlendirildikten sonra ödüle layık görülerek  İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sayfasında 02 Mayıs 2017 Tarihinde duyurulacaktır. Dereceye giren okullar İSG Haftasında ödüllerini alacaklardır. Yarışmada dereceye giren okullara toplamda 7 Bin TL nakdi teşvik ödülü, plaket ve logolu okul girişine asılacak başarılı okul tabelası verilecektir. Yine bu yarışma kapsamında İSG farkındalığı oluştuğu görülen okul ve kurumlara çaba ve çalışmaları nedeniyle 3 adet İSG Teşvik Ödülü verilecektir.
 
Ayrıca İSG Haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  “Eğitimde İSG Zirvesi” planlanma aşamasındadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.