“Ekonomimizin gelişmesi için hayvancılık şart”

“Ekonomimizin gelişmesi için hayvancılık şart”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nın resmi açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Vali Tutulmaz, Türkiye’nin sadece sanayileşerek değil, hayvancılık ve tarım alanında gelişerek ekonomiyi büyütmesi gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nın resmi açılış töreni Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası’nda büyük bir coşku ile gerçekleşti.


Törene, başta Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Durali Koç, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi olmak üzere, birlik başkanları, kooperatif başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda Afyonkarahisarlı katıldı. Tören şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


Törende ilk konuşmayı Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi yaptı. Çiçekçi törene katılanlara teşekkürlerini ileterek; “Afyonkarahisar daha önce de belirttiğimiz gibi Türkiye’yi buluşturan bir kavşak noktası. Biz de bunu göz önünde bulundurarak bugün burada Türkiye’nin Hayvancılık Fuarı’nı gerçekleştirmek için toplandık. Çok mutluyum ki Afyonkarahisar’da şunu gördük; ilkini gerçekleştirdiğimiz bu fuarımız dünya genelinde adından söz ettirecek bir fuar olmaya adaydır” dedi.


Çiçekçi ayrıca fuarın gerçekleştirilmesi noktasında kendilerine destek veren tüm kurum ve kişilere de teşekkürlerini iletti.


“Hayaldi gerçek oldu”


Çiçekçi’nin ardından Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler söz aldı. Mühsürler, Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nın bugün dünyanın en iyi 3 canlı hayvan borsasından biri olan Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası’nda gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, “Hayaldi gerçek oldu. Bugün burada bulunduğumuz alan 50.000 m2 ile dünyanın en iyi 3 canlı hayvan borsasından biridir.

 

Bizler hayalimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz ve yaptığımız bu işle gurur duyuyoruz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz fuarımız ise Afyonkarahisarımızın ekonomisi, üreticileri ve sektör temsilcileri için büyük bir önem taşımaktadır. İlkinin gerçekleştiği bu fuarımızın devamı da gelecek ve Afyonkarahisar her konuda olduğu gibi hayvancılık konusunda da ne kadar önemli bir merkez olduğunu tüm Türkiye’ye göstermiş olacaktır” diye konuştu.


Başkan Mühsürler’in ardından söz alan Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin ekonomik ve sosyal hayatına büyük katkı sunduğunu ifade ederek, “Afyonkarahisar bugün tarihiyle, ticari ve toplumsal değerleri ile Türkiye’nin en önemli şehirleri arasındaki yerini almış bulunmaktadır. Afyonkarahisar denilince akla ilk olarak mermeri, termal suları, kaymağı, sucuğu gelmektedir. Ancak kentimiz bunların yanında birçok potansiyeli bünyesinde barındırmaktadır.

 

Bunlardan biri de işte bugün burada fuarını gerçekleştirdiğimiz hayvancılıktır. Ben inanıyorum ki doğru bir yol izlenirse Afyonkarahisar hayvancılık noktasında Türkiye’de söz sahibi olacak bir konuma gelecektir. Bu vesile ile ben bu işe katkı koyan, destekleyen ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


“Bakanlık her konuda destek olacaktır”


Başkan Burhanettin Çoban’ın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Durali Koç kürsüye geldi. Koç, Bakanlık olarak Türkiye’de tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, “Bugün burada çok önemli bir fuara imza atılmaktadır. Bu Bakanlık olarak büyük önem arz ettiğimiz bir organizasyondur. Bu tür organizasyonlar çiftçimizin, üreticimizin bilinçlenmesi açısından önemlidir. Bakanlık olarak bu tür organizasyonlara Türkiye’nin neresinde olursa olsun destek veriyor ve vermeye de devam edeceğiz. Ben Sayın Bakanımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba adına bu fuarı gerçekleştiren sizlere, üreticilerimize çok teşekkür ediyorum ve bu fuarların devamının gelmesini diliyorum” diye konuştu.


Törende son olarak konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise Türkiye’nin sadece sanayileşerek değil, hayvancılık ve tarım alanında gelişerek ekonomiyi büyütmesi gerektiğini söyleyerek, “Bugün dünyada sadece sanayi ile ayakta kalabilen bir toplum yok. Batı’daki toplumlara yani gelişmiş, sanayisi ilerlemiş ve geliri iyi olan ülkelere baktığımızda o ülkelerin hayvancılıkta ileri olduğunu görüyoruz. Hayvancılıkta ileri olmasının sebebi teknolojiyi hayvancılık ve tarım alanında kullanmalarıdır. Bu fuarda onun için önemlidir. Teknoloji her geçen gün ilerlemektedir. Buna bağlı olarak hayvancılık alanında da teknoloji gelişmektedir. Bu da birim alanda ve birim sayıda hayvanlarda alından verimin artmasını sağalmaktadır. Aynı zamanda çiftçilerimizin işini kolaylaştırır. Teknolojinin gelmesiyle üreticilerimizin işi kolaylamıştır” dedi.
 

“Mermerin, termalin, zaferin ve lezzetin merkezi”
 

Ayrıca üretim miktarının her geçen gün artığının da altını çizen Vali Tutulmaz, “Üretimimizin artması ilimiz adına da ülkemiz adına da önemlidir. Günden güne büyüyen Afyonkarahisarımızı tanıtırken bir sloganımız var. Diyoruz ki mermerin, termalin, zaferin ve lezzetin merkezi. Bu lezzeti sağlayan da hayvancılık ve tarımdan elde ettiğimiz ürünlerdir. Bu lezzetin devam edebilmesi ve kalitenin artırılması bu tür gayretlerle ortaya çıkacaktır.  Bu fuarda üretici ve tüketiciler buluşacaklar, bununla birlikte yenilikler artacak, ümitler artacak, üretim artacak ve gelir artacak” diye konuştu.
 

Türkiye’de bir ilk gerçekleşti
 

Törende, birlik başkanları ve çobanlar da söz aldı. Hayvancılığın önemi ve gelişmesi noktasında yapılan konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri fuar alanında yakılan çoban ateşi etrafında hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra fuar alanını gezen Tutulmaz ve protokol üyeleri Türkiye’de bir ilk olan borsa aracılığı ile ilk canlı hayvan mezadına da katıldı. Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri son olarak Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği’nin standında fuara gelen ziyaretçilere pilav ve kavurma ikram etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.