Elon Musk, şimdi de o işe giriyor

Elon Musk, şimdi de o işe giriyor

Elon Musk’ın kurduğu Boring Company adlı şirket tuğla üretmeye başladı.

Los Angeles Uluslararası Havalimanı ile şehir merkezini birbirine bağlayacak tünel projesi ve Hyperloop adındaki hızlı tren için tüneller açan Boring Company, buralardan çıkan toprağı tuğlaya çevirecek.

Elon Musk'un tünel geliştirme girişimi, The Boring Company, Boring Bricks'in üretimini vurgulamak için dün Twitter'da bir video paylaştı. Bu tuğlalar, tünel gelişimi için yeraltı sondajı sırasında çıkarılan topraklardan yapılıyor.

Bu düşük maliyetli tuğlalar, toprağı çok yüksek basınçlarda sıkıştırıp, bağlanması için az miktarda beton ekleyerek yapılıyor. Musk'a göre, bir tuğla maliyeti 10 sent kadar düşük olabilir ve bu da düşük maliyetli konut geliştirme için ideal bir aday haline gelebilir.

The Boring Company tarafından paylaşılan kısa video aslında bu tuğlaların üretiminin zaten devam ettiğini gösteriyor.

LEGO'dan ilham alan Boring Bricks,  bu yıl Mart ayında Musk tarafından açıklandı. Tuğlalar California deprem yükleri için derecelendirildi. 

Düşük maliyetli konutlar için kullanılmasının yanı sıra, Musk, bu tuğlaların Mısır Piramitleri, Sfenks ve Horus Tapınağı gibi tanınmış yapıların yenilenmesi sırasında kullanılması gerektiğini de söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.