EMD İzmir Şubesi'nde Demircan dönemi

EMD İzmir Şubesi'nde Demircan dönemi

İzmirli Ekonomi Muhabirlerinin yeni başkanı Murat Demircan

İzmirli ekonomi muhabirleri sandığa gitti. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi 5. olağan genel kurulu yapıldı. İzmir Ticaret Borsası (İTB) meclis salonunda yapılan genel kurula, 135 üyenin 53'ü katıldı. İzmir Şube Başkanı Hicran Özdamar Yalçınkaya’nın aday olmadığı seçimlere, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Saymanı ve Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri Murat Demircan'ın hazırladığı tek listeyle gidildi.
 İzmir Ticaret Borsası Basın Şefi Serap Ahmet Dikmenoğlu'nun Divan Başkanlığı'nı, Gazeteci Ercan Sever ve Ali Rıza Karasu'nun katip üyeliği üstlendiği, 53 üyenin oy kullandığı seçimde Murat Demircan’ın listesi, kullanılan oyların tamamını alarak seçimi kazandı.
Genel Kurula, EMD Genel Başkanı Turgay Türker ve Genel Sekreter Hüseyin Tuncay Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, EMD İzmir Şubesi'nin 2014-17 dönemi Başkanı Hicran Özdamar Yalçınkaya ile EMD İzmir Şubesi üyeleri katıldı.
 Genel kurulda konuşan Hicran Özdamar Yalçınkaya, görev yaptığı dönemde derneği her alanda en iyi şekilde temsil etmek için büyük gayret gösteren yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. 
 
14 bin 500 gazeteci işsiz
 
Yalçınkaya, 3 yıllık görev süresince gazeteciliğin zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek, "İşten ayrılma ve çıkartılma gibi nedenlerle yayın veya pozisyon değiştiren medya çalışanı sayısı 14 bin 450 oldu. Şu anda142 gazeteci hapiste. 3 yıl önce gazeteci kimliyle mesleğimizi icra edenlerimiz, bugün basın ve iletişim danışmanlığı alanında deneyimlerini aktarıyor. 110 olan üye sayımız 135'e yükseldi. Bir dernek gücü üyelerinden alır. Şubemiz, üyelerinin ilgisiyle güçlenecektir. Gazetecilik usta çırak dayanışmasının en güzel örneğinin yaşandığı meslektir. Teknolojik gelişmeler haber alma hızımızı arttırsa da bilgi kirliliğini önlemede en etkin kişiler gazetecilerdir" dedi.
 
Türker; "Mesleki dayanışma ile ayakta kalacağız"
 
Genel Başkan Turgay Türker ise; EMD Genel Merkezi ile EMD İzmir Şubesi'nin bugüne kadar verimli olan işbirliğinin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini ifade etti. 
 
Alan muhabirliğinin gazetecilik açısından önemli olmasına karşın, günümüzde sayılarının hızla azaldığına vurgu yaparak dernek olarak yaptıkları resmi görüşmelerde durumun ciddiyetini aktardıklarını belirtti. Türker, "Alan muhabirleri yapılan işlerde oluşan aksaklıkları ve yanlışlıkları da tespit edebilme yetisine sahip oldukları için varlıkları yapılan her işin mükemmeliyete ulaşması konusunda oldukça katkı sağlayan bir unsur" dedi. Türker ayrıca, gazetecilik icrasının giderek zorlaştığı bir ortamda meslek dayanışmasının önemine de vurgu yaptı.
 
Gazetecilerin haklarını korumak için örgütlenmesinin önemine değinen Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, "Yerel basının yaşaması ve mesleğimizi sürdürebilmek için kenetlenmeliyiz" dedi.
 
Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin kentteki gazetecilik ihtisas dernekleri arasında hem üye sayısı, hem de etkinlik açısından önde gelen derneklerden biri olduğunu belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, İGC'nin bütün gazetecilik dernekleri ile işbirliğine büyük önem verdiğini dile getirdi.
 
Gazetecilik kan kaybediyor

Gazetecilik mesleğinin 4 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu İsa’dan 1750 yıl önce Mısır’da ilk tekzibin yayınlandığını dile getiren EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, "4 bin yıldır Gazetecilik yapanlarla, siyasilerin, sermaye sahiplerinin arası hiç bir zaman sorunsuz değildi, tarihin hiçbir döneminde Gazetecilik mesleği, dikensiz gül bahçesi olmadı. Ancak günümüzde Gazetecilik mesleğinin bugün hükümet edenlerden, siyasilerden ve sermaye sahiplerinden daha fazla korkması gereken sosyal medyadır diye düşünüyorum. 3 yıl önce 5 milyonun üzerinde olan gazete tirajları bugün günlük 3 milyon sınırında tutunmaya çalışıyor. Gazete tirajları son 3 yılda yüzde 40 kayıp yaşamış. Bu kayıplar istihdam oranlarına da yansımış durumda" dedi.

EMD İzmir Şubesi'nin üyelerinin desteği ve yol göstericiliği ile kimseyi ötekileştirmeden güzel projelere imza atmayı hedeflediklerini dile getiren Demircan, "Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi’nin 135 üyesinin bugün sadece 55 tanesi fiilen Gazetecilik mesleğini sürdürebiliyor. Biz Gazeteciler, Kurumsal İletişim ve Sosyal Medya Uzmanlığı işlerini de başarıyla yapıyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

Seçim sonucunda EMD İzmir Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
 
"Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri Murat Demircan, Habertürk Ekonomi Muhabiri Murat Ervin, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mihrap Düzöz, Yeni Asır Ekonomi Muhabiri Kadir Kemaloğlu,  Folkart Kurumsal İletişim Haber Yöneticisi Soner Çağlar, İnşaat Noktası Ekonomi Editörü Nihal Özken, Yeni Bakış Muhabiri Orkan İştar."
 
Denetim Kurulu; Yeni Bakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emin Varol, Ege Telgraf Gazetesi Yazarı Ahmet Buğra Tokmakoğlu ve İzmir  Atatürk OSB Basın ve Halkla İlişkiler Memuru Meryem Yazıcıoğlu'ndan, Onur Kurulu ise; EMD İzmir Şubesi Geçmiş Dönem Başkanları; Macit Sefiloğlu, Sedat Alp, Tolga Albay ve Hicran Özdamar Yalçınkaya'dan oluştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.