EMŞAV Ege Bölge Temsilciliği İzmir’de kuruldu

EMŞAV Ege Bölge Temsilciliği İzmir’de kuruldu

“Onurlu Görev”

 

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Ege Bölge Temsilciliği kuruldu. Şehit Polis Aileleri ile Gazi Polis ve aileleri için kurulmuş en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Vakfın Ege Bölge Başkanlığı’na Emniyet Teşkilatından bu göreve atanması sebebiyle emekli olan Ahmet İmrek getirilirken, Vakfın Başkan Yardımcılığı’nı da İşadamı Ekrem Sarıgöl yürütecek. Emniyet Teşkilatı mensubu iken şehit düşen emniyet mensuplarının aileleri ve görev sırasında yaralanan gazi polislere destek olmak, yardım etmek amacıyla kurulmuş olan EMŞAV Vakfı’nın Ege Bölge Temsilciliği’nin merkezi İzmir olacak.

“Şerefli yol”

EMŞAV Vakfı Ege Bölge Başkanı Ahmet İmrek, EMŞAV Genel Merkezinin verdiği yetkiyle görev yapacak olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. İmrek, “Çünkü biliyoruz ki emniyet teşkilatımızda canı pahasına görev yapan tüm polislerimiz içerisinden şehitlik ve gazilik mertebelerine, o kutsal makamlara yükselmiş kahramanlarımıza, ailelerine hizmet etmek, onların yanında olmak, onlar için koşmak gerçekten onurlu bir görevdir. Bu şerefli yol için artık Ege Bölgesinde çalışmalarımıza başladık” dedi.

“Babam da Polisti”

Emniyet teşkilatında “Devlet hizmetinde, millet yolunda, kanun namına” diyerek çıktığı yolculukta meslektaşlarıyla yıllarca omuz omuza görev yaptığını ifade eden İmrek, “Babamda bir polisti, bende severek, isteyerek polis oldum.  Vatanımızın birçok bölgesinde görev aldım. Birçok birimde önce memur olarak sonrasında ise amirlik görevimi şerefimle onurumla yaptım. Polis olmak bir ayrıcalıktır, şereftir, onurdur. Polis gerektiğinde bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitlerdir. Bugün ise böyle şerefli bir göreve uygun görülerek atanmamın onurunu sevincini yaşıyorum” diye konuştu.

“Onur ve hizmet nişanı”

Türk Polis Teşkilatına EMŞAV çatısı altında hizmet etmeye devam edecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarına dikkat çeken EMŞAV Ege Bölge Başkanı Ahmet İmrek, açıklamasını şöyle sürdürdü; “25 yıl boyunca Türkiye’nin birçok bölgesinde görev aldım. Şanlı Üniformamızı giydiğimiz her süre zarfında Devletimizin, Vatanımızın, insanımızın huzur ve güvenini ön planda tuttuk. Şimdi sıra görevi sırasında şehit olan meslektaşlarımızın ailelerine ve yine onurlu vazifeleri sırasında yaralanan Gazi olan polis arkadaşlarımıza hizmet etmeye geldi. İşadamı Sayın Ekrem Sarıgöl beyle yola çıktık. Birlikte çok çalışarak, kararlılık ve özveri içerisinde şehit polis ailelerimiz ve gazi kardeşlerimizin yanında bulunacağız. Elbette 15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitlerimizi de unutmayacağız unutturmayacağız. Bu hizmeti omuzlarımızda onur ve hizmet nişanı sayacağız”.  

“Desteklerini bekliyoruz”

Bu önemli vazifede daha iyi hizmet verebilmek için İzmir’den başlamak üzere tüm Ege illeri ve ilçelerinde çalışmalar başlatacaklarını da sözlerine ekleyen EMŞAV Ege Bölge Başkanı Ahmet İmrek, “Emniyet teşkilatımız ülkemiz insanına canı pahasına hizmet eden büyük bir ailedir. Bu ailenin tüm mensupları vakfımızın bir parçasıdır. Polis Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için çıktığımız bu kutsal yolda hayırseverlerimiz, işadamlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğini bekliyoruz. Hayırseverlerimizi; Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) adına T.C. Ziraat Bankası adına 934 - 55863397-5020 numaralı hesaba ve TR61 0001 0009 3456 8633 9750 20 nolu IBAN numarasına bağış yapmaya çağırıyoruz” dedi.   

“Onlar bizim ailemiz”

EMŞAV Vakfı’nın Ege Bölge Başkan Yardımcısı İzmirli İşadamı Ekrem Sarıgöl’de inandığı bir dava uğruna yola çıktığını ve bu uğurda tüm enerjisiyle çalışacağını açıkladı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini ön planda tutarak bu uğurda görevi başında şehit olan polislerin aileleri ve yine görevi başında yaralanan gazilerle kardeş olduklarını ifade eden Sarıgöl de şunları söyledi; “Onlar bizim annelerimiz, onlar bizim babalarımız, ablalarımız, ağabeylerimiz, amcamız, dayımız, oğlumuz, kızımız, yeğenimiz, yani onlar bizim ailemiz. Bundan sonra EMŞAV çatısı altında daima onların yanında olacağız. Varlığımızı her zaman hissettirecek ve vakfımızın bütün imkânlarını onlar için seferber edeceğiz”.   

Yiğit evlatlarımız…

Sarıgöl, sözlerini şöyle tamamladı; Devletimiz ve Milletimiz emniyet teşkilatımızın asil evlatlarına sahip çıkarken, EMŞAV Ege Bölge Başkanlığı olarak bizler de şehit ve gazilerimizin ailelerinin her zaman yanında olmak için yola çıktık. Vatanın her karış toprağında milletimizin güven ve huzuru için soylu bir mücadele veren,  her türlü ateş ve tehdit altında canını hiçe sayarak görev yapan polis teşkilatımızın yiğit evlatları ve onların aileleri sahipsiz değildir”.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.