Enerji Tasarrufu Haftasında “Enerji Avcıları” İş Başında

Enerji Tasarrufu Haftasında “Enerji Avcıları” İş Başında

GDZ Elektrik Dağıtım, Enerji Avcıları projesi ile binlerce çocuğu enerji verimliliği konusunda bilinçlendirerek farkındalık yaratmayı sürdürüyor.

Enerjinin verimli kullanılması konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen GDZ Elektrik Dağıtım, 2016 yılında başlattığı ve bugüne kadar 6.184 öğrenciye ulaştığı Enerji Avcıları projesi Enerji Tasarrufu haftasında da tüm hızı ile devam etti. 


Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında anaokullarında düzenlenen etkinliklerle 827 öğrenci daha Enerji Avcıları arasına katıldı.  


Yıl boyunca sürdürülecek proje ile İzmir ve Manisa’da 47 ilçedeki okullar ziyaret edilerek, binlerce çocuğa enerjinin nasıl verimli kullanılacağını anlatılıp çocukların evlerinde, okullarında yıl boyunca enerjiden nasıl tasarruf ettikleri takip edilecek. 
 

Ailelerde Projeye Dahil Ediliyor. 
 

Proje ile hedef kitle olan 4-6 yaş grubu miniklere, enerjinin önemi ve nasıl verimli kullanılacağı anlatılıyor. Çocuklarla sınırlı kalmayan projeye okul yöneticileri, öğretmenler, aileler dahil ediliyor. Çocukların nasıl birer enerji avcısına dönüştüğü yıl boyu takip ediliyor, böylece projenin sürekliliği sağlanıyor.
 

Ödüllü Proje 
 

2017 yılında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen 9. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri,  Sürdürülebilir Kalkınma Akademi ödülleri organizasyonunda "İklim Eylemi" dalında ödüle layık görüldü. 


GDZ Elektrik Dağıtım ”Enerji Avcıları” projesiyle küresel ısınmanın en büyük faktörlerinden biri olarak karşımıza çıkan enerjinin ve doğal kaynakların bilinçsiz tüketimine dikkat çekerek küresel ısınmaya dur diyecek nesiller yetiştirmeye devam edecek.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.