''Engelli yoktur engel vardır ''

''Engelli yoktur engel vardır ''

Hepimizin birer engelli adayı olduğu ve 'engelli yoktur engel vardır' bilinciyle engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmak için, üniversite olarak önemli projelere imza atacaklarını belirtti.

Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini hatırlatan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper şu şekilde konuştu: Eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan, kültür ve sanata, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar birçok alanda engelli insanlarımıza hizmeti en üst düzeye çıkarmak, istihdamları için uygun mesleki eğitim programları geliştirilerek onların insanca yaşayacakları bir ortamın ekonomik alt yapısını hazırlamak ve engelli insanlarımızın üreten ve bağımsız yaşayabilir hale getirilmesine çalışmak hayati önem taşımaktadır. Doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak, gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biridir. Bu yüzden hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım.

Rektör Tunçsiper “Üniversite olarak engelli engelsiz tüm çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin ortak ve adilce faydalandığı, engelinden dolayı imkanlardan yoksun kalmadığı, yaşamdan tat aldığı ve mutlu olduğu bir üniversite yapma ve bunu kalıcı kılma adına çalıştık. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Yürüyüş yolları, asansörler, lavabolar, çalışma odaları ve dersliklerimiz engelli kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabilecekleri şekilde dizayn edilmiştir. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımızı destekleyici çalıştay, panel ve konferans gibi bilgilendirme amaçlı etkinliklerimiz de düzenliyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftasının toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisiyle, tüm engelli kardeşlerimizin geleceğe daha umutla baktıkları huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.