Engelliler Günü'nde hedef belli: Engelsiz İzmir

Engelliler Günü'nde hedef belli: Engelsiz İzmir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, İzmir’in farklı ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.

MEDYA EGE- Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana engellerin aslında engel olmadığına dikkat çekmek ve her engelin kendi içinde pek çok farklı sorunları olduğunu göstermek için bir farkındalık günü olarak kutlanan Dünya Engelliler Günü, İzmir’de de farklı etkinliklerle kutlanacak.

Bu kapsamda Çiğli Belediyesi, Çiğli Kent Konseyi, Çiğli Halk Eğitim Merkezi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ile bir farkındalık etkinliği düzenleyecek. Etkinlik, 1 Aralık Perşembe saat 14:00’te Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

fiu1agvwaaexoib.jpg

"ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ"

Narlıdere Belediyesi de 'Engelsiz İzmir' hedefine katkı sağlamak ve kent hakkının korunması konusunda farkındalık yaratmak için bir etkinlik düzenledi. Eski Narlıdere Belediye Binası önünde yapılan etkinlikte farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Farkındalık çalışması ile ilgili bir açıklama yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin konuşmasında, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Narlıdere Zabıta Müdürlüğümüz ile birlikte engelliler için düzenlenen alanları işgal eden vatandaşlarımızı uyardık ve duyarlı olmaları çağrısında bulunduk. Erişilebilir bir Narlıdere için el ele veriyor; engelleri birlikte aşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

09022018-101218-10.jpg

HEDEF, ENGELSİZ İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzmir hedefleri doğrultusunda birçok çalışmaya imza atıyor. Bu kapsamda kentte yaşayan yurttaşlara, engellilerin sorunlarına dikkat çekilerek bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları, engelleri tanıtmak; bunları yaşatarak, uygulayarak hissettirmek ve böylece farkındalık yaratarak, yurttaşlarımızı engellilik konusunda bilinçlendirmek için Olimpiyat Köyü ve Örnekköy Farkındalık Merkezleri kuruldu.

09022018-101218-8.jpg

Engelsiz İzmir hedefleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi; eğitim, ulaşım ve erişilebilirlik, siyasal ve kamusal yaşama katılım, kültür sanat ve spor etkinliklerine katılım, sağlık ve rehabilitasyon, çalışma ve istihdam, farkındalık, ayrımcılıkla mücadele, erişilebilir bilgi ve iletişim konularında çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor.

fiu65y-xgaiay1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.