Engelliler haftası dolayısıyla Urla’da etkinlik düzenlendi

Engelliler haftası dolayısıyla Urla’da etkinlik düzenlendi

Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi, Mavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ege Yoga Derneği ve B-Fit işbirliğiyle Urla Eski Tamirhane Binası’nda Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi, Mavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ege Yoga Derneği ve B-Fit işbirliğiyle Urla Eski Tamirhane Binası’nda Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. “Farkında Ol Farkettir” ve “Engelleri Hep Birlikte Aşacağız” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır’da katıldı

4b044c05-2c6a-47af-9bc2-ef6c28b0fd1e

Jale Necdet Özbelge İlkokulu öğrencilerinin de destek amaçlı katıldığı etkinlik Engelsiz Zumba Gösterisi ile başladı. Renkli görüntülere sahne olan gösteride çocuklar ve veliler eğlenceli dakikalar yaşadı.

Gösterinin ardından Psikolog Vedat İşler hem çocuklara hem de velilere bilgiler verdi. Engelli, Travma, Depresyon nedir gibi konuları açıklayan İşler: “Biz toplumda engelli kelimesini olabildiğince kullanmalıyız. Çünkü engelli kelimesi ayıplanacak ve sorun yaratacak bir kelime değildir. Eğer biz bu kelimeyi kullanmazsak, onlar bize karşı adım atamaz, ve bu kelime bazı kişiler tarafından alaycı olarak kullanılmaya devam eder” dedi.

Konuşmanın ardından ise eğitimciler tarafından yoga nefes çalışması ve meditasyon yapıldı. Etkinliğin sonunda ise Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır etkinlikte emeği geçenlere, engelli çocukların eğitimini sağlayan öğretmenlere ve velilerine teşekkür belgesi takdim etti.

Ayrıca Urla Kent Konseyi Engelli Meclisi öğrencileri seramik ve keçeden yapmış oldukları süs eşyalarını etkinlik sonunda Tamirhane Binası’nda sergiledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.