Engellilere verilen değer bu mu?

Engellilere verilen değer bu mu?

Buca Gölet Tesisleri içerisinde yer alan engelli aracı şarj etme istasyonu, kullanılamaz hale geldi. Belediye yetkililerinin soruna karşı gerekli hassasiyeti göstermemesine isyan eden vatandaşlar, "Engellilere verilen değer bu mu?" diye sordu.

MEDYA EGE - İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar'da, Buca Gölet Tesisleri içerisinde yer alan engelli aracı şarj etme istasyonunun içler acısı hali, vatandaşlardan tepki gördü. 'Engelsiz Yaşam Engelsiz Buca', 'Engel Değil Destek Oluyoruz' sloganlarıyla önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında, bölgeye kurulan istasyonların kullanılamaz hale gelmesi dikkat çekti.

Medya Ege Whatsapp İhbar Hattı'na vatandaşlardan gelen görüntüler ise durumun vehametini ortaya çıkardı. Kaderine terk edilen engelli aracı şarj etme istasyonunda kopan kabloların onarılmamasına, oluşan zararın giderilmemesine isyan eden vatandaşlar, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği piknik ve mesire alanında, yetkililerin sorunu görmezden gelmesi ve gerekli hassasiyeti göstermemesi konusunda rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler.

Başta engelli aileleri olmak üzere, gazetemiz aracılığıyla Buca Belediyesi ve Belediye Başkanı Görkem Duman'a seslenen vatandaşlar, "Her gün bu alana binlerce vatandaş piknik yapmaya, gezmeye geliyor. Bunların içerisinde engelli vatandaşlarımız oluyor. Engelli vatandaşlar araçlarını şarj etmek isteyince malesef bu kötü durumla ile karşılaşıyorlar. Hayatın her alanında zorluklara karşı mücadele vermek zorunda olan engellilere verilen değer bu mu? Sürekli sosyal belediyecilikten bahseden başkanımız, bu sorunu çözemiyor mu? Başkan Duman, belediye başkanı seçilmeden önce engelli vatandaşlar için kapalı spor salonu imkanı sağlayacağını söylemişti. Ondan önce engellilerin mevcut sorunlarını çözmesi gerekiyor" ifadeleriyle tepki gösterdiler.

Öte yandan, 31 Mart Yerel seçimlerinde Görkem Duman'ın Buca Belediye Başkanı seçilmesinin üzerinden yaklaşık 45 gün geçmesine rağmen engelli aracı şarj etme istasyonunun üzerinde hala önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın isminin yer alması da dikkat çekti.

whatsapp-image-2024-05-10-at-09-14-37.jpeg

whatsapp-image-2024-05-10-at-09-09-28.jpeg

whatsapp-image-2024-05-10-at-09-14-44.jpeg

whatsapp-image-2024-05-10-at-09-14-49.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.