ENGELSİZ YAŞAM İÇİN EL ELE

ENGELSİZ YAŞAM İÇİN EL ELE

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Ve Reklamcılık 3.Sınıf Öğrencisi Kadircan Dilber’in gerçekleştirdiği Engelsiz Yaşam İçin El Ele Projesi kapsamında

Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulunda, Uşak Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Murat Çavlar öğrencilere bireysel farklılıklar hakkında konferans verdi. Konferansta Öğretmen Çavlar bireysel farklılıklar, engel durumları,  engelli bireylerin karşılaştıkları sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi verdi. Öğrencilere kısa film izletildi. Konferans sonunda Öğretmen Çavlar’a  projeye katkılarından dolayı plaket takdim edildi.Konferanstan sonra öğrenciler Uşak Gençlik ve Spor Merkezi’nde Gelişim Park Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engelli bireyler ile buluştu. Etkinlikte 30 öğrenci ve engelli birey gönüllerince beraber resim çizip, boyama yaptılar. Etkinlik devamında yüzlerini boyatarak eğlenceli zaman geçiren engelliler ve öğrenciler, etkinlik sonunda ikram edilen dondurmalarını yiyerek güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Öğrenciler ‘’ Bu proje sayesinde engelli abi, abla ve kardeşlerimizi tanıdık. Onlarla beraber çok güzel vakit geçirme şansımız oldu bu yüzden çok mutluyuz.’’ dedi.Engelsiz yaşamın önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak için Engelsiz Yaşam İçin El Ele  Projesini gerçekleştirdiğini söyleyen Kadircan Dilber ‘’ Günlük hayatta hepimiz birer engelli adayıyız. Bu yüzden engelli arkadaşlarımızı anlamak ve empati kurarak yaşamak zorundayız.  Bu süreçte projeme destek olan Uşak Belediyesine, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Hocalarına, Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mutlu Kozak’a, Sınıf Öğretmenlerine Ve Rehber Öğretmeni Hacer Kaçmaz’a teşekkür ederim.’’ dedi.

unnamed-(2)-174.jpgunnamed-(3)-123.jpgunnamed-(4)-087.jpgunnamed-(5)-071.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.