ENGİN, AFFETMEK İNSANLARI ÖZGÜRLEŞTİRİR

ENGİN, AFFETMEK İNSANLARI ÖZGÜRLEŞTİRİR

Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Bilge ve Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Birimi Başkanı Prof. Dr. Esra Engin tarafından Affetme Becerisi Kazandırma Eğitimi verildi.

Verilen eğitimde teorik bilgilerin yanısıra uygulamalar da yapıldı. İnsanların affetme becerisini geliştirmesinin onları özgürleştireceğine dikkat çeken Prof. Dr. Esra Engin “Varolduğumuza ve sahip olduklarımıza şükredebilen insanlar olabilirsek toplum içinde ruh sağlığı sorunlarını daha az yaşarız” şeklinde konuştu.

“AFFEDİCİ OLAN İNSANLARIN RUH SAĞLIĞI İYİDİR”
 

Ruh sağlığı konusunu benlik çeşitleri üzerinden it, ego, süper benliklerini örnekleyen ve bu üç türün de dengede olmasını belirten Prof. Dr. Ayşegül Bilge, “Affedicilik pozitif psikoloji alanının önemli bir parçası haline gelmiştir. Hayatta hiçbirimiz mükemmel değiliz; tamamen mükemmel olmayı da istemiyoruz zaten. Bu yüzden mükemmellik yerine iyi olmak daha önemli. Hepimiz bir mesleğin, etniğin, şehrin, toplumun temsilcisiyiz. Bu nedenle insanların daha çok empati kurmaları, merhamet duymaları ve şefkate önem vermeleri gerekiyor. Bunları başarabilen insanlar yani affedici olabilenlerin ruh sağlığı iyidir” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.