ENSİA, sektöre katkı sağlıyor

ENSİA, sektöre katkı sağlıyor

Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ENSİA) kurumsal üye sayısı 100’e, üyelerinin sağladığı istihdam 50 bine ulaştı.

ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kalaycı, Türkiye’nin en kapsamlı temiz enerji kümesi olan derneğin, geçen yıl kısa adı ESCA olan Avrupa Küme Analizleri Sekreterliği’nden “Bronz Etiket” almaya hak kazandığını hatırlatarak, hedeflerinin önce Gümüş daha sonra da Altın Etiket almak olduğunu belirtti.

ensia-yk.jpg

“PROJE DERNEĞİ OLARAK YOLA ÇIKTIK”

Derneğin bugünkü gücüne ve etkinliğine ulaşmasında, 2020 Haziran ayında başlayan ve bu ay sonunda tamamlanacak Avrupa Birliği projesi Best For Energy’nin önemli etkisi olduğunu vurgulayan Kalaycı, bu projede kazanılan tecrübe ile temiz enerji sektörüne Türkiye ve AB kurumlarından yeni projeleri sektöre kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

2016 yılında “Proje Derneği” olma hedefi ile yola çıktıklarını hatırlatan Alper Kalaycı, bugün sektörün en yüksek etki gücüne sahip sivil toplum örgütü olan ENSİA çatısı altındaki kurumsal üyelerin sağladığı istihdamın 50 binin üzerinde olduğunu kaydetti.

alper-kalayci.jpg

Alper Kalaycı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar Yönetim Kurullarımızda görev yapan tüm üyelerimizin gönüllülük esasına göre çalışması, başarımızın en önemli itici gücü oldu. Proje derneği olarak, üyelerimize değer yaratan çok sayıda proje ve etkinlik gerçekleştirdik. Temiz enerjiye odaklanan çok sayıda fuarda aktif olarak yer aldık, oturumlar düzenledik, şemsiye stantlarımızla üyelerimizin tanıtımlarını yapmalarını sağladık. Ticaret Bakanlığı’mıza başvurusunu yaptığımız yeni bir Ur-Ge projemizin de onayını almış durumdayız. Biz sadece üyelerimize değil, yenilenebilir ve temiz enerji sektöründeki değer zincirinin her halkasında yer alan paydaşlarımıza katkı sunan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Üyelerimiz arasındaki ilişki düzeyi, önce arkadaşlığa ve dostluğa, sonrasında ise pek çok projede ortak çalışma seviyesine ulaştı. Bu durum bizler için büyük mutluluk. ENSİA Genç örgütlenmemiz ile sektörümüzün ihtiyaç duyduğu mühendis kadrolarının yetiştirilmesinde etkin oluyoruz. Rüzgâr, Güneş, Jeotermal, Biyokütle, Yeşil Hidrojen ve Dalga Enerjisi’nde gerek bizim gerekse ülkemizin daha yapacak çok işi var. Yolun başındayız ama motivasyonumuz ve başarı azmimiz çok yüksek. Derneğimizin bugünlere ulaşmasında emek veren, Yönetim Kurullarımızda görev alan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.