ERCAN TATI: "LİDER ARAYIŞINA GİRMEYİN, CHP HALKINDIR”

ERCAN TATI: "LİDER ARAYIŞINA GİRMEYİN, CHP HALKINDIR”

CHP Kurultayı'na sayılı günler kala genel başkanlık koltuğuna aday olanların açıklamalarının ardından başlayan "lider" tartışmasına Buca Belediye eski Başkanı Ercan Tatı'da katıldı.

Tatı, CHP’nin bir halk harekâtı olduğunu ifade ederek, "CHP halkındır. CHP'de liderlik sorunu ve liderlik makam yoktur. Aday adaylarına düşen el ele verip partimizi yükseltmek için çalışmalıdır" dedi.3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak CHP Kurultayı öncesi mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmak için Ümit Kocasakal ve Muharrem İnce'nin adaylıklarını açıklamalarının ardından başlayan "liderlik" tartışmasına Buca Belediye eski Başkanı Ercan Tatı'da katıldı.

Tatı, CHP'nin bir halk harekâtı olduğunu bu nedenle partide liderlik sorunu olmadığını ifade etti. CHP'nin diğer partilerle karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Tatı, " Türk siyasetinde yer alan ve bugün siyasi arenada varlığını sürdüremeyen DYP, ANAP ve Saadet Partisi bir lider tarafından kurulan liderleri ile anılan partidir. Ama CHP halk üzerine kurulmuş bir halk hareketidir. O nedenle yaşamını yaklaşık bir yüzyıldır sürdürmektedir. Biz bir kitle partisiyiz. O nedenle bir lider aramaya ve üretmeye gerek yoktur. CHP'nin tek lideri vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür. CHP cumhuriyetin ve ülkenin kurucu partisidir. Türkiye'de Cumhuriyeti kaybedecek noktaya geldik. Tüm CHP’lilerin görevi tam demokrasiyi getirmek ve parlamenter sistemi savunma görevi vardır. Bunun için çalışılmalıdır" diye konuştu.

“HİKÂYE OKUMASINLAR”

Tatı, aday adaylarına da seslenerek, "Halkın umudu CHP'dedir. Halk CHP'nin dimdik ayakta durmasını ve cumhuriyet değerlerini savunmasını istiyor. Bu nedenle CHP'ye oy veriyor. Bunu yaparken ki CHP'nin liderinin kim olduğuna bakmadan oy veriyor. O nedenle aday adayları ben liderliğe adayım diyerek hikâye okumasınlar. Aday adayları başta olmak üzere tüm partililerin görevi el ele vererek CHP'yi yükseltmektir. Unutulmaması gereken CHP halkındır ve halkın ve Cumhuriyet’e ve CHP'ye ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.