Ercan Üniversitelere  tecrübelerini anlattı

Ercan Üniversitelere tecrübelerini anlattı

Muğla’da faaliyet gösteren ve Çevreci kişiliği ile bilinen Ermaş Mermer Sanayi yönetim Kurulu başkanı Sanayici Mustafa Ercan bilgi ve birikimlerini Üniversite öğrencileri ile paylaştı.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Son sınıf öğrencilerinin daveti üzerine öğrenciler ile bir araya gelen Mustafa Ercan bilgi-birikim anlatarak “Tavrınızla, tarzınızla, davranışınızla, bilgi birikiminizle, dünya görüşünüzle, olaylara yaklaşımınızla ve çözüm odaklı olmanızla örnek olun.”dedi

Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Sanayici Mustafa Ercan “Türkiye ekonomisi için, bu devlet için, bilgili, azimli, iş insanlarının topluma kazandırılması lazım Sizler çok değerlisiniz. Kendinize değer verin. Hiç kimse size, sizin kendinize verdiğinizden daha fazla değer vermez. Kendinizi iyi tanıyın. Tavrınızla, tarzınızla, davranışınızla, bilgi birikiminizle, dünya görüşünüzle, olaylara yaklaşımınızla ve çözüm odaklı olmanızla örnek olun.”diye konuştu

“İnsan Faktörünün değerlendirilmesi lazım”
Konuşmasında, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Mustafa Ercan “Türkiye’nin gelişmesine bakıldığında parmak ısırtacak güzellikte olduğu görülüyor. Ülkelerin gelişmesi, üretmesi için insan faktörünün iyi değerlendirilmesi gerekir.

“İş Kurmak iş aramaktan daha kolaydır”
Ercan gençlere, okul bittiğinde hayal kırıklığına uğramamaları için de tavsiyelerde bulundu  “ Mezun olduğunuzda hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız realist olmalısınız. Türkiye’de bugün bir çelişki var. Eleman arayan işyerleri ile iş arayan, çalışmak isteyenlerin çelişkisi bu. Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak lazım. Türkiye’de şu anda ciddi oranda eleman açığı var. Bu açığın kapatılması lazım. Diğer yandan Türkiye’de işsizlikten söz ediliyor. Türkiye’de işsizlik değil, mesleksizlik sorunu var. Dolayısıyla mutlak surette mesleki yeteneklerinizin üstün olması lazım. Kendinize acımayın. Kendinize acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Çok çalışın. Şimdiden hedefleriniz olsun. Hepinize en önemli tavsiyem; herkes istikballe ilgili olarak kendi işini kurmayı hedeflesin. İş aramayın, iş kurun. İş kurmak iş aramaktan daha kolaydır.”diyen Ercan programın bitmesinden sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.